De jonge samoerai
Boek

De jonge samoerai ([2022])/ Chris Bradford, uit het Engels vertaald door Jet Matla en Martijn J. Adelmund

Als de 12-jarige Jack na een aanval op het VOC-schip waarop hij werkt als enige overlevende aanspoelt op de Japanse kust, wordt hij opgevangen door de legendarische zwaardmeester Masamoto. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bundeling van de eerste twee samoerai-romans van Chris Bradford. Augustus 1611 - nadat ninja-piraten het VOC-schip overvallen waarop de 12-jarige Jack Fletcher samen met zijn vader werkt, spoelt hij als enige overlevende aan op de kust van Japan. De legendarische zwaardmeester Masamoto Tekeshi ontfermt zich over Jack en traint hem in bushido: de Weg van de Krijger. Samen met Masamoto's beeldschone dochter Akiko gaat Jack vervolgens op zoek naar de moordenaar van zijn vader. 'De weg van de krijger' is een avontuurlijke jeugdroman, geschreven in een toegankelijke, meeslepende stijl, met speciale aandacht voor Japanse gevechtskunst. Voor jonge lezers die houden van spannende verhalen tegen een historische achtergrond. Inclusief verklarende woordenlijst. Chris Bradford (1974) is een Engelse schrijver, zanger en muzikant. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Dit boek bevat de eerste twee delen van zijn populaire serie 'De jonge samoerai'. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000380725 | 553 pagina's

Titel De jonge samoerai
Uniforme titel De weg van de krijger De weg van het zwaard
Auteur Chris Bradford
Secundaire auteur Jet Matla
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Van Goor, [2022]
Overige gegevens 553 pagina's - zwart-wit illustratie, kaart - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Bevat: De weg van de krijger. - Vertaling van: The way of the warrior. - London : Puffin, 2008. - (Young samurai). - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Mynx, 2009. - (De jonge samoerai) ; De weg van het zwaard. - Vertaling van: The way of the sword. - (c)2009. - (Young samurai). - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Mynx, 2009. - (De jonge samoerai ; 2)
ISBN 9789000380725
PPN 435369784
Genre historische roman
Thematrefwoord Japan; 17e eeuw ; Samoerai
Taal Nederlands