Zoon van Spartacus
Boek

Zoon van Spartacus (2022)/ Simon Scarrow, vertaald [uit het Engels] door Maria Postema ; kaart en illustratie: David Atkinson

Nu Marcus (12) geen slaaf meer is, komt hij voor een moeilijke keuze te staan. Blijft hij zijn voormalige meester trouw of gaat hij zijn rol als zoon van Spartacus vervullen? Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Marcus (12) heeft zijn vrijheid teruggewonnen door Caesar goed te dienen en diens vijanden te bespioneren. Maar een vrijgelaten slaaf wordt nog steeds geacht om alle verzoeken van zijn voormalige meester in te willigen. Dus Marcus kan nog niet op zoek naar zijn moeder. Buiten Rome maken groepen opstandige slaven onder leiding van Brixus de boel onveilig. Caesar krijgt de opdracht daar een eind aan te maken. Marcus komt daardoor voor een moeilijke keuze te staan. Blijft hij zijn meester trouw of sluit hij zich aan bij zijn vriend Brixus en de opstandelingen en gaat hij zijn rol als zoon van Spartacus vervullen? Ook dit derde deel uit de serie 'Gladiator'* staat bol van de actie. Het verhaal leest redelijk vlot, maar bevat af en toe wat warrige beschrijvingen. De jonge hoofdpersonen zijn echte helden met wie de lezers zich graag zullen identificeren. Helaas komt het de geloofwaardigheid dikwijls niet ten goede: een jonge secretaris zonder militaire opleiding is de eerste die in de gaten heeft dat een eenzame herder een verkenner van de vijand is. De gevechten en acties van de opstandelingen zijn soms erg wreed (een schuur vol mannen in brand steken). Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025753832 | 286 pagina's

Titel Zoon van Spartacus
Auteur Simon Scarrow
Secundaire auteur Maria Postema ; David Atkinson
Type materiaal Boek
Editie Zevende druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2022
Overige gegevens 286 pagina's - zwart-wit illustratie, kaart - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2013 - Vertaling van: Son of Spartacus. - London : Penguin Books, (c)2013. - (Gladiator ; b. 3)
ISBN 9789025753832
PPN 436696843
Genre historische roman
Thematrefwoord Romeinse Oudheid ; Gladiatoren ; Keuzes
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Gladiator
Boek

Gladiator (2011-...)

vol. b. 3
Uitgeleend
Simon Scarrow