Wraak
Boek

Wraak (2021)/ Simon Scarrow, vertaling [uit het Engels] door Maria Postema ; kaart: David Atkinson

Samen met zijn vrienden Festus en Lupus gaat Marcus op zoek naar zijn ontvoerde moeder. De tiran Decimus, die zijn vader heeft vermoord, heeft haar tot slaaf gemaakt. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nadat hij zich dienstbaar heeft gemaakt voor Caesar, krijgt Marcus een introductiebrief en vrienden Festus en Lupus mee om zijn moeder te redden. Zij is slaaf gemaakt door de tiran Decimus. Hun reis kent vele obstakels en even lijken ze hun zoektocht met de dood te moeten bekopen. Verblind door wraakgevoelens maakt Marcus niet altijd de juiste keuze. Dit vierde deel uit de Gladiator-reeks* heeft een eenvoudige plot en een solide verhaalopbouw. Voor zover relevant, wordt de voorgeschiedenis tijdens de reis uit de doeken gedaan, grotendeels door de dynamiek tussen de drie hoofdrolspelers. Festus mag niet weten dat Marcus de zoon van Spartacus is en Lupus moet als secretaris nodig geschoold worden in de vechtkunst, wil hij de avonturen kunnen overleven. Onderlinge irritaties vermengd met vriendschap zijn sterk verwoord tegen de historische achtergrond van het oude Griekenland. De vele actie gaat nergens ten koste van het verhaal. De opmaat naar het vijfde deel is niet groots en meeslepend, maar biedt voldoende ruimte voor een nieuw avontuur. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025753849 | 264 pagina's

Titel Wraak
Auteur Simon Scarrow
Secundaire auteur Maria Postema ; David Atkinson
Type materiaal Boek
Editie Vijfde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2021
Overige gegevens 264 pagina's - kaart - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2014 - Vertaling van: Vengeance. - London : Penguin Books Ltd., (c)2014. - (Gladiator)
ISBN 9789025753849
PPN 436696916
Genre historische roman
Thematrefwoord Romeinse Oudheid ; Gladiatoren ; Zoektochten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Gladiator
Boek

Gladiator (2011-...)

vol. b. 4
Uitgeleend
Simon Scarrow