'Ik was mijn houvast helemaal kwijt'
Boek

'Ik was mijn houvast helemaal kwijt' getuigen van Theresienstadt (2021)/ Ria van den Brandt in samenwerking met Guido Abuys

Journalistieke reportage over de jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog in het doorgangskamp Theresienstadt in Tsjecho-Slowakije. Met illustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een journalistiek boek over doorgangsgetto Theresiënstadt. Veel gevangenen dachten dat dit een 'bevoorrecht' kamp was maar dat bleek anders te zijn. Dit boek is gebaseerd op interviews met drieënveertig getuigen van Theresienstadt. Voor het eerst in de Nederlandse geschiedschrijving van de Holocaust wordt het verhaal van Theresienstadt met zo veel verschillende stemmen verteld. Nuchter, soms wetenschappelijk geschreven. Voor een geoefende lezersgroep. Met zwart-wit foto's en illustraties.Ria van den Brandt (1960), filosoof, is als onderzoeker verbonden aan de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen van de Radboud Universiteit. Haar actuele onderzoek richt zich op Joodse getuigenissen en levensfilosofieën. Van haar hand verschenen onder meer 'Vrouwen van woorden. Een kleine canon tegen groot leed' (2014) en 'Steeds een ander uitzicht. Een inleiding in het denken en leven van Etty Hillesum' (2015).

Specificaties

Nederlands | 9789493028579 | 398 pagina's

Titel 'Ik was mijn houvast helemaal kwijt' : getuigen van Theresienstadt
Auteur Ria van den Brandt
Secundaire auteur Guido Abuys
Type materiaal Boek
Uitgave [Hilversum] : Verbum, 2021
Overige gegevens 398 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789493028579
PPN 434904813
Rubriekscode 928.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Theresienstadt (concentratiekamp); Verhalen ; Wereldoorlog II; Verhalen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Concentratiekampen