Nog even achter mijn oortjes kriebelen
Boek

Nog even achter mijn oortjes kriebelen (2022)/ Jörg Mühle, vertaling [uit het Duits]: J.H. Gever

Klein Konijn moet naar bed. Schud je zijn kussen even op? En aai hem maar zachtjes over zijn ruggetje. Nu alleen nog een welterusten-kus! Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, rustige kleurenillustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Klein Konijn moet naar bed: 'Schud je zijn kussen even lekker op?', 'Zeg maar: hocus pocus en - hopla - dan ligt hij erin.', 'Nu nog even achter zijn oortjes kriebelen en zachtjes over zijn ruggetje aaien.' Dit vierkante, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken sluit nauw aan op de belevingswereld van jonge peuters en geeft een positieve stimulans aan de emotionele ontwikkeling. De eenvoudige prenten beslaan dubbele pagina's en zijn voorzien van enkele tekstregels die de 'lezer' uitnodigen om Konijn in te stoppen, hem te aaien en een kusje te geven. De titel veronderstelt dat het geheel in de ik-vorm is geschreven wat niet het geval is. In de overzichtelijke prenten is gewerkt met frontaal zicht op Klein Konijn met een attribuut zoals een pyjama of kussen. Later, wanneer Konijn in bed ligt, is gebruikgemaakt van bovenaanzicht. Het kleurgebruik en de beschaduwing zijn effectief sober gehouden (overwegend rode en blauwe tinten) waardoor de aandacht goed gefocust blijft. Speelse uitwerking van een herkenbaar gegeven. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025760472

Titel Nog even achter mijn oortjes kriebelen
Auteur Jörg Mühle
Secundaire auteur J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie Vijftiende druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2022
Overige gegevens 22 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2015 - Vertaling van: Nur noch kurz die Ohren kraulen? - Frankfurt am Main : Moritz Verlag, (c)2015
ISBN 9789025760472
PPN 43669719X
Thematrefwoord Slapengaan
Taal Nederlands