Het zwarte pad
Boek

Het zwarte pad (2022)/ Åsa Larsson, vertaald uit het Zweeds door Elina van der Heijden en Wiveca Jongeneel

Een vrouw die werkzaam was bij een internationaal mijnbouwconcern, wordt vermoord aangetroffen in een plaatsje in het noorden van Zweden.

Aanwezigheid

Recensie

In Torneträsk, in het noorden van Zweden, wordt in de late winter in een vrijetijdshuisje het lijk van een vrouw gevonden. Ze heeft een steekwond in haar borst en diverse andere verwondingen. Al gauw wordt de identiteit van de vrouw ontdekt: ze was hoofd informatie bij Kallis Mining, een internationaal mijnbouwconcern. Twee inspecteurs van politie onderzoeken de moord. Juriste Rebecka Martinsson, werkzaam bij het openbaar ministerie en gespecialiseerd in economische criminaliteit, wordt bij de zaak betrokken. Het onderzoek leidt naar de werkgever van de vermoorde vrouw, die een nauwe band met haar en haar broer had. De broer werkt ook voor het mijnbouwconcern. Spannende en goed geschreven psychologische thriller. Derde, afzonderlijk te lezen deel in een reeks met Rebecka Martinsson. De eerste twee delen werden goed ontvangen en met enkele prijzen bekroond. De Zweedse schrijfster (1966) is van plan om zes delen met Martinsson te schrijven. Paperback met zeer kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789026357985 | 323 pagina's

Titel Het zwarte pad
Auteur Åsa Larsson
Secundaire auteur Elina van der Heijden
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Amsterdam : Ambo|Anthos, 2022
Overige gegevens 323 pagina's - 20 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Anthos, 2007 - Vertaling van: Svart stig. - Stockholm : Bonniers, (c)2006
ISBN 9789026357985
PPN 435355732
Genre thriller
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Rebecka Martinsson-serie
Boek

De Rebecka Martinsson-serie (2022-...)

vol. 3
Uitgeleend
Åsa Larsson