Boerderijdieren
Boek

Boerderijdieren (2022)/ tekst: Dawn Sirett, redactie: Textcase ; vertaling [uit het Engels] voor Textcase: Debby Nieberg

Klein, vierkant, hardkartonnen prentenboek met kleurenfoto's van zes boerderijdieren, steeds van een volwassen dier en een jong, met voelelementen en glimmende delen. Vanaf ca. 1 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een schaap met een wollen vacht en een lammetje tussen de glinsterende bloemen, een varken in kleverige modder en biggetjes met ruwe vlekjes, een hond met een bal en een puppy met zachte oren. In dit kleine, vierkante prentenboek met gewatteerd omslag en twee afgeronde hoeken staan op twaalf hardkartonnen bladzijden zes boerderijdieren - links het volgroeide dier en rechts het jong. Deeltje uit de uitgebreide serie 'Baby voelboekje'*. Per pagina is een aantrekkelijke, vrijstaande kleurenfoto te zien tegen afwisselend een witte en een gekleurde achtergrond. Elke afbeelding heeft ofwel een voelelement (wollen vacht, stoffen bal) of is deels met reliëf of glinsterfolie gedrukt (glinsterende ruwe regendruppels, glimmende snavel). Dit trekt de aandacht, al zijn niet alle voelelementen even duidelijk te voelen en is het glitterpapier niet overal goed te zien. Onder de foto's staat in dikke, schreefloze zwarte letters de naam van het dier, boven de foto's staat een enigszins willekeurige opmerking, bv. 'liggen tussen de bloemen' of 'vol vlekjes!'. Een eenvoudig babyboekje dat aardig is om een keer te bekijken en vast te houden, maar niet veel extra's toevoegt. Vanaf ca. 1 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048306022

Titel Boerderijdieren
Auteur Dawn Sirett
Secundaire auteur Debby Nieberg
Type materiaal Boek
Editie 7e druk;
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, 2022
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 14 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2012 - Vertaling van: Farm animals. - London : Dorling Kindersley Limited, (c)2012. - (Baby touch and feel)
ISBN 9789048306022
PPN 436762188
Genre Boekstart - dierenleven
Thematrefwoord Boerderijen ; Dieren ; Voelboeken ; Fotoprentenboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Baby voelboekje
Boek

Baby voelboekje (2008-...)

vol.
Uitgeleend