In de dierentuin
Boek

In de dierentuin ([2022])/ tekst: Hannah Cather en Claire Mowat, vertaling: Renate Hagenouw

Leer de dieren in de dierentuin kennen en ... hun geluid. Hoe klinkt een mandril? En een ijsbeer? Luister en lees. Prentenboek met illustraties in collagestijl. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Weetjes over wilde dieren. Op iedere pagina staat een ander dier centraal: de olifant, mandril, tijger, leeuw, ijsbeer, pinguïn, giraffe, zebra, kikker en papegaai. Bij iedere soort staan twee of drie feitjes. Het geluid van het dier staat in dikgedrukte letters groot weergegeven. Daarnaast zit aan de linkerzijde van het boek een speels gevormd paneel met knopjes waarop de verschillende dieren staan afgebeeld. Als je daarop drukt, hoor je het dierengeluid. Onderaan iedere pagina staat een gekleurde balk waarin het geluid dat het dier maakt, genoemd wordt. Het boek bevat foto's van de dieren die daarna in een gekleurde achtergrond zijn geplaatst. Aan de bovenkant van het boek zijn de dieren weergegeven en uitgesneden waardoor ze als soort tabblad gebruikt kunnen worden. Het boek oogt speels, kleurrijk en aantrekkelijk voor kinderen. Door de geluiden is het een interactief boek. In deze serie verscheen onder andere 'Wat hoor je op de boerderij*. Ruim formaat hardkartonnen prentenboek. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036643467

Titel In de dierentuin
Auteur Hannah Cather
Secundaire auteur Claire Mowat ; Renate Hagenouw
Type materiaal Boek
Uitgave Noordwijkerhout : Rebo Productions, [2022]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Op omslag: met fantastische dieren en leuke weetjes op elke bladzijde! - Vertaling: At the zoo. - Igloo Books Ltd, (c)2019
ISBN 9789036643467
PPN 436666456
Genre dierenleven
Thematrefwoord Wilde dieren ; Geluiden
Taal Nederlands