Denken in systemen
Boek

Denken in systemen een handleiding ([2022])/ Donella Meadows, vertaling [uit het Engels] Suus van de Kar ; met voorwoord van Kate Raworth

Het boek 'Denken in systemen' leert je in complexe systemen denken en helpt je vervolgens te begrijpen waar in een systeem een ingreep de meeste kans van slagen heeft.' - De Correspondent De problemen van onze tijd, zoals ziekte, oorlog, armoede en het klimaat, zijn in essentie systeemfouten. Ze kunnen niet opgelost worden door aan één geisoleerd knopje te draaien, omdat de effecten op het geheel voor ons niet te overzien zijn. Denken vanuit het grotere systeem biedt een uitweg. Dit is het toegankelijke en cruciale basisboek voor systeemdenken, dat door wetenschappers, docenten en journalisten gezien wordt als een van de belangrijkste boeken om onze samenleving te begrijpen. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatieHandleiding voor maatschappelijk systeemdenken.

Aanwezigheid

Recensie

Een handleiding voor systeemdenken. Dit boek leert de lezer denken in complexe systemen en helpt begrijpen welke ingreep in het systeem de meeste kans van slagen heeft. Verschillende wetenschappers, docenten en journalisten zien dit boek als een van de belangrijkste boeken om onze samenleving te begrijpen. Relatief toegankelijk geschreven voor de complexiteit van het onderwerp. Voor een brede lezersgroep met maatschappelijke interesse.Donella Meadows (Elgin, 1941 - Hanover, 2001) was een wereldberoemde Amerikaanse schrijver, onderwijzer, scheikundige en milieu-wetenschapper. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789025910181 | 293 pagina's

Titel Denken in systemen : een handleiding
Auteur Donella Meadows
Secundaire auteur Suus van de Kar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Ten Have, [2022]
Overige gegevens 293 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Thinking in systems. - Chelsea Green Publishing, (c)2008
ISBN 9789025910181
PPN 436188090
Rubriekscode 303.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Systeemtheorie (sociologie)
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Sociologie