Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Catalonië & Barcelona
Boek

Catalonië & Barcelona verrassende plekjes tussen de bergen en de zee ([2022])/ Edwin Winkels, foto's: Edwin Winkels, Sander Baks, Paula Ketz, Shutterstock

Reisgids voor de Spaanse provincie Catalonië en de stad Barcelona, met beschrijvingen en achtergronden van bijzondere plekken en bezienswaardigheden.

Aanwezigheid

Recensie

Catalonië is momenteel veel in het nieuws vanwege het onafhankelijkheidsstreven, maar je zou bijna vergeten dat het ook een heel mooi gebied is om te bezoeken. Schrijver/journalist Winkels woont er al meer dan dertig jaar en hij schrijft met enthousiasme over al het moois in deze regio in het noordoosten van Spanje. Hij beklemtoont vooral de verscheidenheid van de landschappen, van de bergen in de Pyreneeën, het kustgebied van de Costa Brava, de hoofdstad Barcelona met zijn wijken Eixample, Barceloneta, Poblenui enz.; het binnenland en het zuiden met z'n wijngaarden, kloosters, oude stadjes enz. Winkels wijst op de bijzondere aspecten van de regio met korte levendige teksten, afgewisseld met kaders over thema's en recepten. Achterin staan enkele hotels, campings en restaurants opgesomd en er is een index. De gids is uitbundig geïllustreerd met kleurenfoto's, die voor een groot deel door Winkels zelf zijn gemaakt. Er is slechts één overzichtskaartje, dus meer kaarten waren wel leuk geweest!

Specificaties

Nederlands | 9789493259713 | 158 pagina's

Titel Catalonië & Barcelona : verrassende plekjes tussen de bergen en de zee
Uniforme titel Catalonië en Barcelona
Auteur Edwin Winkels
Type materiaal Boek
Uitgave Deventer : Edicola Publishing b.v., [2022]
Overige gegevens 158 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie 1e druk: (c)2017 - Met index
ISBN 9789493259713
PPN 435461486
Rubriekscode Spanje 995.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Catalonie; Reisgidsen ; Barcelona; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Spanje (Catalonië)

Relaties/Serie

PassePartout reisgidsen
Boek

PassePartout reisgidsen (2018-...)

vol.
Uitgeleend