Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Mannetje Tak
Boek

Mannetje Tak (2022)/ Julia Donaldson & Axel Scheffler, vertaling [uit het Engels]: Bette Westera

Mannetje Tak wordt opgepakt door een spelende hond. Hij ontsnapt en wil terug naar Vrouwtje Tak en zijn gezin. Maar dat valt niet mee. Inmiddels is het bijna Kerstmis! Kan de Kerstman misschien helpen? Prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Mannetje Tak woont met zijn takkengezin in een holle boom. Op een dag wordt hij opgepakt door een hond. Hij verzeilt in het nest van een zwaan, spoelt aan op het strand, doet onder meer dienst als zwaard en als arm van een sneeuwman. Wanneer hij in een haard belandt als aanmaakhout, is hij in gevaar. Gelukkig is er de kerstman. Mannetje Tak is een gepersonifieerd figuurtje dat op een heleboel plaatsen belandt, omdat hij steeds voor iemand bruikbaar blijkt te zijn. De omzwervingen van Mannetje Tak worden uitgebeeld in kleine en grote geschilderde illustraties met levendige kleuren. Er is telkens oog voor het decor en voor enkele passende details. Zo is het verloop van de seizoenen, van lente tot winter, merkbaar. Het verhaal eindigt in warme kerstsfeer. De tekst is veelal op rijm en becommentarieert de prenten. Een aantal waarschuwingen aan het adres van Mannetje Tak verhoogt de betrokkenheid van de lezer. Een aangenaam, aantrekkelijk kijk- en voorleesboek van de auteurs van 'De gruffalo'. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025770365

Titel Mannetje Tak
Auteur Julia Donaldson
Secundaire auteur Alex Scheffler ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Editie 7e druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2022
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Tekst Julia Donaldson, illustraties Axel Scheffler - 1e druk Nederlandse uitgave: 2008 - Vertaling van: Stick Man. - London : Alison Green Books, (c)2008
ISBN 9789025770365
PPN 436790890
Genre kerstverhaal
Thematrefwoord seizoenen ; Kerstmis ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Seizoenen ; Kerstmis ; Rijmvertellingen