El Alamein: van zand en vuur
Boek

El Alamein: van zand en vuur (februari 2022)/ scenario Thierry Lamy, tekeningen Alessio Cammardella ; inkleuring Maxflan (Arancia Studio) ; regie scenario's: Dobbs ; vertaling [uit het Frans]: Christophe Deconinck

Ballonstrip.

Aanwezigheid

Recensie

Gefictionaliseerd verslag in stripvorm van de veldslagen bij het Egyptische El Alamein in 1942, waarbij de inzet van tanks een belangrijke rol speelde. Na een roemloze aftocht door Libië en Egypte verschansen de Britten zich achter een inderhaast opgezette verdedigingslinie tussen El Alamein in het noorden en de Qattara-woestijndepressie in het zuiden. Generaal Montgomery, die pas is aangesteld als bevelhebber van het achtste leger, weet dat hij in een nadelige positie verkeert. Na maanden van oorlog in een verstikkend klimaat, komen de twee uitgeputte legers tegenover elkaar te staan. En dan heerst er ook nog eens rivaliteit tussen twee hooggeplaatste legerleiders...'El Alamein' is in een directe stijl geschreven met aandacht voor historische accuratesse, en bevat een uitgebreide informatieve toelichting. De strip is getekend in de stijl van een actiefilm, met veel gebruik van bruintinten. Voor striplezers die houden van spannende verhalen over de Tweede Wereldoorlog en geïnteresseerd zijn in de techniek rondom historische veldslagen. 'El Alamein' maakt deel uit van de stripserie 'De grote veldslagen: tanks'.

Specificaties

Nederlands | 9789463943987 | 55 pagina's

Titel El Alamein: van zand en vuur
Uniforme titel 1942 - El Alamein
Auteur Alessio Cammardella
Secundaire auteur Thierry Lamy ; Christophe Deconinck
Type materiaal Boek
Uitgave Genk : Uitgeverij Daedalus, februari 2022
Overige gegevens 55 pagina's, 8 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Rugtitel: 1942 - El Alamein - Vertaling van: El Alamein : de sable et de feu. - Editions Glénat, (c)2022. - (Les grandes batailles de chars)
ISBN 9789463943987
PPN 436718995
Genre stripverhaal - oorlogsroman
Thematrefwoord Slag bij El Alamein ; Tanks
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De grote veldslagen: tanks
Boek

De grote veldslagen: tanks (2022-...)

vol. 1
Uitgeleend