Rode draak
Boek

Rode draak (april 2022)/ Thomas Harris, vertaald [uit het Engels] Henny van Gulik en Ingrid Tóth

Na twee rituele moorden op gehele families wordt een fanatieke speurtocht ingezet om, voordat een derde moord werkelijkheid wordt, de dader te vinden. Gaat vooraf aan:'De schreeuw van het lam'.

Aanwezigheid

Recensie

Dit is Harris' eerste boek over de lugubere psychiater en seriemoordenaar Hannibal Lecter die met name grote bekendheid kreeg door de verfilming van de twee vervolgdelen 'The Silence of the Lambs' en 'Hannibal', met Anthony Hopkins in de rol van Hannibal. In 'Red Dragon' moordt een seriemoordenaar op buitengewoon sadistische wijze hele gezinnen uit. De FBI roept de hulp in van special agent Will Graham die ontslag nam nadat hij seriemoordenaar Hannibal Lecter te pakken kreeg. Alleen Graham wordt in staat geacht zich te kunnen verplaatsen in de zieke verwrongen geest van deze gruwelijke seriemoordenaar die de 'tandenfee' wordt genoemd. Al gauw blijkt dat Graham de zaak niet kan oplossen zonder de hulp van Hannibal... Deze voorloper van het net iets betere 'De schreeuw van het lam'*, en 'Hannibal'** is een gruwelijke, maar goed geschreven, meeslepende en uitermate duistere thriller met een sterk plot en goed uitgediepte personages. Eerder verfilmd als Red Dragon met Anthony Hopkins. Nuchter en toegankelijk geschreven. Vrij kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789021030128 | 543 pagina's

Titel Rode draak
Uniforme titel Red dragon
Auteur Thomas Harris
Secundaire auteur Henny van Gulik
Type materiaal Boek
Editie Zevende druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh Sijthoff, april 2022
Overige gegevens 543 pagina's - 19 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Utrecht : Bruna, 1983 - Vertaling van: Red dragon. - New York : Putnam, 1981
ISBN 9789021030128
PPN 435365029
Genre thriller
Thematrefwoord Hannibal
Taal Nederlands