Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Wolfje wil naar huis
Boek

Wolfje wil naar huis (2022)/ Rachel Bright, Jim Field, vertaald [uit het Engels] door Bette Westera

Tijdens een lange trektocht heeft de kleine Wolfje moeite om de wolvenroedel bij te houden. Dan komen ze in een sneeuwstorm terecht en raakt Wolfje de roedel kwijt. Gelukkig blijken er allerlei dieren klaar te staan om hem te helpen. Groot prentenboek met sfeervolle, meeslepende tekeningen in winterse kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wolfje, een jonge welp, voelt zich al sterk en stoer, maar als op een avond het hol van de roedel wolven door een ijsbeer is ingenomen, mag hij die niet wegjagen van de volwassen wolven. De roedel gaat op zoek naar een ander onderkomen voor de nacht. Het is een lange reis en Wolfje kan ze op een gegeven moment niet meer bijhouden. Helemaal alleen schuilt hij op het ijs, maar dat kraakt en dan zakt Wolfje het water in. Hij wordt gered door een narwal, die hem overdraagt aan een walrus, en met hulp van nog meer dieren belandt Wolfje uiteindelijk toch weer thuis. Schitterend prentenboek waarbij de kleuter zich zal kunnen identificeren met Wolfje. Gevoelens als eenzaamheid, maar later ook de blijdschap als hij weer bij zijn moeder is, worden op werkelijk briljante wijze weergegeven. Het stapelverhaal van de dieren die Wolfje helpen weer thuis te komen brengen een dynamische spanning in het verhaal. De levendige tekst, uitstekend op rijm vertaald, laat zich goed voorlezen (en soms gaat een regel op de volgende pagina verder, een echte pageturner). De illustraties zijn ware kunstwerken waarbij de kou van de winter gewoon voelbaar is. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025770068

Titel Wolfje wil naar huis
Auteur Rachel Bright
Secundaire auteur Jim Field ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2022
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Tekst Rachel Bright, illustraties Jim Field - 1e druk Nederlandse uitgave: 2018 - Vertaling van: The way home for Wolf. - London : Orchard Books, 2018
ISBN 9789025770068
PPN 436783347
Genre dierenleven
Thematrefwoord Verdwalen ; Wilde dieren ; Hulpvaardigheid ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands