Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
In de maneschijn
Boek

In de maneschijn (2021)/ Britta Teckentrup, tekst: Patricia Hegarty ; vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie en productie: Vitataal

's Nachts als de maan schijnt, trekken veel dieren eropuit. Van de savanne tot aan de Zuidpool, van het oerwoud tot in de hoge bergen, overal zijn dieren druk in de weer. Prentenboek met sfeervolle illustraties in warme kleuren en tekst op rijm, met een glanzende maan. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

's Nachts als de maan schijnt, trekken veel dieren eropuit. Van de savanne tot aan de Zuidpool, van het oerwoud tot in de hoge bergen, overal zijn dieren druk in de weer. In het gras rennen de veldmuizen snuffelend door de nacht op zoek naar eten, in de lucht vliegen de vogels richting warmere landen en aan zee kruipen de schildpadden aan land om hun eitjes in het zand te leggen. Een mooi prentenboek dat op een eenvoudige manier vertelt over het nachtleven van verschillende dieren. Per pagina zijn er twee korte regels toegankelijke tekst op rijm. De tekst staat onder aan de bladzijde in een zachtgekeurde balk. Het verhaal is royaal geïllustreerd met prachtige, donkere kleurentekeningen die twee pagina's beslaan. We zien herkenbare dieren in fraaie, rustig ogende nachtelijke landschappen. Door de sikkelvormige uitsnede in de bladzijden zien we een glanzende, glimmende maan schijnen. De maan (ofwel de uitsnede) wordt steeds ronder, tot het volle maan is, om vervolgens weer terug te veranderen in een sikkelmaan. Een heerlijk, mooi vormgegeven prentenboek. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048315642

Titel In de maneschijn
Auteur Britta Teckentrup
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Patricia Hegarty ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Editie 3e druk;
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, 2021
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2018 - Vertaling van: Moon. - London : Little Tiger Kids, 2017
ISBN 9789048315642
PPN 436782537
Genre dierenleven
Thematrefwoord Maan ; Natuur ; Nacht ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands