Israel & the Palestinian Territories
Boek

Israel & the Palestinian Territories (Apr 2022)/ Daniel Robinson, Orlando Crowcroft, Anita Isalska, Dan Savery Raz, Jenny Walker

Aanwezigheid

Recensie

Een Engelstalige reisgids met een schat aan informatie over zowel Israël als de Palestijnse gebieden. Na een katern met wat foto's om in de stemming te komen volgt wat algemene informatie, waarna de verschillende regio's worden besproken. De geschiedenis is uitgebreid: vanaf de bijbelse tijden tot het Britse mandaat, de stichting van de staat Israël, de belangrijke oorlogen tot en met de ontwikkelingen rond Jerusalem in 2017 met de aangekondigde verplaatsing van de Amerikaanse ambassade naar deze stad. Met praktische tips over o.a. accommodatie, vervoer, gezondheid. Politiek inzicht in de situatie moet de toerist elders verwerven. Wel wordt er in deze editie in het hoofdstuk Safe Travel vrij uitgebreid ingegaan op de vraag: Is het veilig? Kleine letter. Losse kaart van Jerusalem.

Specificaties

Engels | 9781787015821 | 446 pagina's

Titel Israel & the Palestinian Territories
Uniforme titel Israel and the Palestinian Territories
Auteur Daniel Robinson
Secundaire auteur Orlando Crowcroft ; Anita Isalska ; Dan Savery Raz ; Jenny Walker
Type materiaal Boek
Editie 10th edition;
Uitgave [Carlton, Victoria] : Lonely Planet, Apr 2022
Overige gegevens 446 pagina's - illustraties, kaarten, plattegronden - 20 cm
Annotatie 1e druk verschenen onder de auteursnaam Neil Tilbury: Hawthorn, Vic. : Lonely Planet, 1989. - (Lonely planet travel survival kit)
ISBN 9781787015821
PPN 43664875X
Rubriekscode Israël 993
Taal Engels
Onderwerp algemeen Israël; Reisgidsen ; Palestijnse gebieden; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Israël