De laatste helden op aarde
Boek

De laatste helden op aarde (juni 2022)/ Max Brallier & Douglas Holgate, vertaling [uit het Engels]: Marcel van Driel

Jack Sullivan (13, ik-persoon) is een gewone jongen met een gewoon leven. Totdat het stadje waar hij woont, wordt bevolkt door zombies en monsters. Samen met zijn vrienden strijdt hij tegen deze monsters. Met veel zwart-witte stripachtige tekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Eigenlijk is Jack Sullivan (13, ik-persoon) een weeskind, opgegroeid in pleeggezinnen en zwervend van verhuizing naar verhuizing. Tot het stadje waar hij nu woont, wordt bevolkt door zombies, monsters en dozers (hele grote monsters), waarvan Blarg de gruwelijkste is. Jack houdt wel van uitdaging en neemt het samen met Quint, later bijgestaan door Dirk en June, op tegen de monsters. Hij wil voorkomen dat 'de prinses die hij wil redden', June Del Toro, in handen valt van de monsters en dat maakt hem vindingrijk en buitengewoon moedig. Een avontuur volgt dat lijkt op een verhaal, videogame, comicstrip in één, met aan het eind een verwoestende clash. Tijdens het lezen kom je ogen en oren tekort. Levendige bladspiegel met hier en daar grote lettertypes. De geniale zwart-witte stripachtige illustraties (op vrijwel elke pagina één) met ballonteksten vormen de gierende motor van dit eerste deel. Vrij dik leesboek, met een humoristisch, wervelend, spannend, heerlijk geschreven en geïllustreerd verhaal dat hopelijk goed afloopt (zoals echte helden betaamt). Inmiddels ook verschenen als Netflixserie. Vanaf ca. 10 jaar, ook voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789464530032 | 231 pagina's

Titel De laatste helden op aarde
Auteur Max Brallier
Secundaire auteur Douglas Holgate ; Marcel van Driel
Type materiaal Boek
Editie Zesde druk;
Uitgave [Amsterdam] : Condor, juni 2022
Overige gegevens 231 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Tekst: Max Brallier & illustraties: Douglas Holgate - 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2020 - Vertaling van: The last kids on earth. - New York : Viking, 2015
ISBN 9789464530032
PPN 435621580
Genre griezelverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Zombies ; Monsters ; Helden
Taal Nederlands