Untouchable
Boek

Untouchable friends for life ([2013])/ Philippe Pozzo di Borgo, adaptation easy-to-read version: Sonja Markowski ; translation: Anna Asbury

Na een ongeluk is de rijke Fransman Philippe verlamd geraakt. Hij krijgt hulp van de jonge Algerijnse Abdel, die net uit de gevangenis is gekomen. Waargebeurd verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

De rijke zakenman Philippe kan zich alles veroorloven in zijn luxe leven. Een ongeluk tijdens het paragliden maakt hem in een klap zwaar invalide. Met veel wilskracht en de hulp van Abdel kan hij uiteindelijk weer genieten van het leven. Abdel is afkomstig uit Algerije, kind van de straat, vechtersbaas, zonder veel respect voor vrouwen, met vrienden uit de bajes. Hij en Philippe blijken elkaar volledig te respecteren. Langzamerhand keert het leven voor beiden ten goede. Ondanks het zware leven voor Philippe geen triest boek, maar juist door de bijzondere vriendschap, relativerend en hoopvol. In gemakkelijk Engels. Mooi doorgevoerd taalgebruik: korte zinnen in overzichtelijke tekstblokken, met achterin uitleg van moeilijke woorden (cursief gedrukt in de tekst). Het waargebeurde verhaal is door de succesvolle verfilming 'Intouchables' nog bekender geworden. Met inleiding over de achtergrond van het verhaal en kort nawoord over hoe het verder ging met de hoofdpersonen. Filmfoto op het omslag, duidelijke druk. In het Nederlands vertaald als 'Vrienden voor het leven'*. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 9781783220052 | 63 pagina's

Titel Untouchable : friends for life
Auteur Philippe Pozzo di Borgo
Secundaire auteur Sonja Markowski ; Anna Asbury
Type materiaal Boek
Uitgave Twickenham : Readzone, [2013]
Overige gegevens 63 pagina's - 20 cm
Annotatie Easy-to-read book - Bewerking van: A second wind. - Simon & Schuster Ltd., 2012
ISBN 9781783220052
PPN 436649519
Thematrefwoord Mensen met een lichamelijke beperking
Taal Engels