De toverfluit
Boek

De toverfluit ([2022])/ Marion Billet, Gallimard Jeunesse musique: Paule du Bouchet ; redactie: Claire Babin ; mixing, sounddesign en mastering: Isabelle Davy

Ontdek spelenderwijs het wereldberoemde verhaal van de Toverfluit. Druk op de knopjes en luister naar de muziek uit de opera. Prentenboek met geluidsknoppen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Nieuwe titel in de serie 'Clavis muziek' waarin al ruim twintig geluidenboekjes zijn verschenen*. Dit boekje is gebaseerd op Mozarts wereldberoemde opera, maar dan op het niveau van peuters. Elke dubbele pagina toont een andere scène. Zo lezen we eerst over de ontmoeting tussen Tamino en Papageno, waarna een stukje over de Koningin van de Nacht volgt. De illustraties zijn kleurrijk, met grote kleurvlakken. Op iedere dubbele pagina is een eenvoudig te bedienen drukknop te vinden. Als je die indrukt, hoor je een geluidsfragment van enkele seconden, aansluitend bij de tekst en het beeld. Spelenderwijs komt zo Mozarts muziek tot leven. Een extraatje in dit nieuwe deel is het spelletje met een speciale geluidsknop op de laatste pagina's. Als je die indrukt, hoor je steeds een geluidje dat kinderen kunnen verbinden aan één van de vijf afbeeldingen. Aan de achterkant van het boek zit een schuifje waarmee je het geluid aan en uit kunt zetten. Prentenboek met muziekfragmenten. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044845327

Titel De toverfluit
Auteur Marion Billet
Secundaire auteur Paule Du Bouchet ; Claire Babin ; Isabelle Davy
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2022]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Omslag vermeldt: Clavis muziek - Op achterkant omslag: met achterin een luister & zoek spelletje én een speciale geluidenknop - Vertaling van: La flûte enchantée. - Paris : Éditions Gallimard Jeunesse, (c)2021. - (livre sonore)
ISBN 9789044845327
PPN 43604756X
Thematrefwoord Zauberflöte, Die (opera) ; Klassieke muziek ; Geluiden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Geluidenboekje
Boek

Geluidenboekje (2011-...)

vol.
Uitgeleend