Iedereen krijgt klappen
Boek

Iedereen krijgt klappen ([2022])/ Khalid Boudou, bewerking in eenvoudig Nederlands: Daniëlle Hermans ; eindredactie: Jet Doedel ; redactie en vormgeving: Eenvoudig Communiceren

Taha (17, ik-figuur) wil iets van zijn leven maken. Maar door een ongeluk ziet hij zijn mooie bokscarrière in rook op gaan. Hij raakt betrokken in een oorlog tussen twee drugsbendes. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Een eenvoudig lezen-uitgave van de roman 'Iedereen krijgt klappen'. Taha is zeventien als hij uit de jeugdinrichting komt. Hij doet een belofte aan zichzelf: daar zien ze hem nooit meer terug. Hij gaat trainen bij een boksschool en wordt zo goed, dat hij wordt geselecteerd voor de Europese kampioenschappen. Niks kan hem nog tegenhouden. Maar dan komt hij onverwacht in een keiharde drugsoorlog terecht. Kan hij zich aan zijn belofte houden? 'Iedereen krijgt klappen' is een meeslepend hedendaags verhaal, geschreven in korte zinnen en eenvoudige taal. Voor (jong)volwassen lezers die moeite hebben met lezen. Khalid Boudou (Temsamane, 1974) is schrijver en scenarioschrijver. Hij schreef meerdere boeken, waaronder het verfilmde 'Het Schnitzelparadijs'. Het boek maakt deel uit van de serie 'Leeslicht'*. Ook geschikt voor de NT2-leerder (A2-B1). Geschikt vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086965939 | 73 pagina's

Titel Iedereen krijgt klappen
Auteur Khalid Boudou
Instelling /Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, Amsterdam
Secundaire auteur Daniëlle Hermans ; Jet Doedel
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, [2022] - [Brussel] : Lezen voor Iedereen
Overige gegevens 73 pagina's - 22 cm
Annotatie ISSN van de reeks: 2352-7463 - Bewerking van de oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Moon, 2013
ISBN 9789086965939
PPN 435634348
Genre sociale roman
Thematrefwoord Drugs ; Boksen ; Identiteit
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Leeslicht
Boek

Leeslicht lezen in gewone taal (2007-...)

vol.
Uitgeleend