Waar ben je, olifant?
Boek

Waar ben je, olifant? ([2022])/ illustraties en vormgeving: Rachael Hare, vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie en productie: Vitataal

Olifant, waar ben je toch? Op zoek naar Olifant kom je zijn vriendjes tegen zoals Giraf en Nijlpaard. Maar waar is Olifant? Hardkartonnen prentenboekje met sfeervolle kleurenillustraties, voelelementen en kijkgaten. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit eco-voelboekje speelt zich af op de Afrikaanse savanne. Het verhaal gaat over olifant die verstopt is. Andere dieren gaan hem zoeken. De volgende pagina toont een giraf die blaadjes eet die hoog aan een boom hangen. Doet een olifant dat? Daarna zien we een leeuw die lekker slaapt in de schaduw. Dat is olifant dus ook niet. Misschien het dier dat een modderbad neemt? Maar dat is nijlpaard. Heeft olifant een zwart-witte vacht? Nee dat is een zebra. Op de laatste pagina staat een olifant met grote flaporen en een grijze slurf. Op elke bladzijde staan één of twee zinnen. De illustraties zijn ingekleurd met rustige heldere kleuren en hebben een eenvoudige lijn. Op iedere pagina is er een uitsnede waardoor een detail uit een volgende of voorafgaande pagina wordt uitgelicht. Daarnaast bevat iedere pagina een uitsnede die is ingevuld met ribbelkarton. Die elementen maken het boek tot een voelboekje. Het frisse, eigentijdse prentenboekje is plasticvrij en recyclebaar en past in de milieubewuste trend. In dezelfde uitvoering verscheen 'Waar ben je, Koala?'* Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048319909

Titel Waar ben je, olifant?
Auteur Rachael Hare
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2022]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Where are you Elephant?. - London : Dorling Kinderley Limited, 2021
ISBN 9789048319909
PPN 435533576
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Zoekboeken ; Voelboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Eco-baby
Boek

Eco-baby een plasticvrij voelboekje (2022-...)

vol.
Uitgeleend