De avonturen van Pil
DVD

De avonturen van Pil ([2022])/ regie Julien Fournet

Een oude man bezorgt bij klanten van een boekhandel boeken die hun leven drastisch veranderen maar als hij zelf hulp nodig heeft, moet hij leren dat die niet alleen in boeken te vinden is. Vanaf 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Animatiefilm. In de straten van de middeleeuwse stad Nevelburg woont Pil, een jong weesmeisje met haar drie tamme wezels. Om te overleven stelen ze voedsel uit het kasteel van de gemene bevelhebber Tristan, die zich de troon heeft toegeëigend. Op een dag vermomt Pil zich als prinses om aan de bewakers van het kasteel te ontsnappen. Dit is het begin van een waanzinnig avontuur om Roland te redden, de echte erfgenaam van de troon die werd betoverd en getransformeerd in een 'kipkat' (half kip, half kat). Het is een avontuur dat het hele koninkrijk op zijn kop zet. Pil leert dat adel in elk van ons te vinden is en vindt de familie die ze nooit heeft gehad. IMDb score 6,3/10.

Specificaties

Nederlands | 8713045251178

Titel De avonturen van Pil
Uniforme titel Pil
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Julien Fournet
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : WW Entertainment, [2022]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 89 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Nederlands gesproken - Videoversie van de animatiefilm: Frankrijk : TAT productions, 2022 - Oorspronkelijke titel: Pil
ISBN 8713045251178
PPN 43688674X
Genre avonturenroman
Taal Nederlands