De grote breinroof
Boek

De grote breinroof ([2022])/ P.G. Bell, vertaald door Selma Soester ; met illustraties van Flavia Sorrentino

Suzy (12), de assistent-postbeambte op de Post Express, rijdt mee met een nieuwe trein. Maar bij de herstart in Trollenstad, de plaats die bevolkt wordt door trollen, zijn enorme aardbevingen. Wat is daar de oorzaak van? Suzy gaat met haar vrienden op onderzoek uit. Vanaf ca. 10 jaar. POD-uitgave.

Aanwezigheid

Recensie

Los te lezen vervolg op 'De trein naar onmogelijke bestemmingen: een vervloekt pakketje'* (2018), waarvan de voorgeschiedenis in het verhaal verweven is. We volgen de verdere avonturen van Suzy Smid die als assistent-postbeambte werkt op de Onmogelijke Post Express, een posttrein die rijdt in de Unie van Onmogelijke Bestemmingen. Omdat de trein in het vorige deel is verongelukt, wordt er in dit deel een nieuwe versie van de trein gebruikt. Maar bij de herstart in Trollenstad, de plaats die bevolkt wordt door trollen, zijn enorme aardbevingen. Tijdens het vervoer van een vertraagd postpakket lossen Suzy en haar vrienden Freek (trol), Wilbert, Frederik (in dit deel als zichzelf in plaats van als kikker in een sneeuwglobe) en vele anderen de oorzaak van de aardbevingen en andere gevaren op. In deze magische wereld wordt gebruikgemaakt van fuzzica (combinatie van wetenschap en magie). Enkele paginagrote zwart-witillustraties verbeelden deze bijzondere wereld. Een vervolgdeel wordt aangekondigd. Een aantrekkelijk verhaal voor meer geoefende lezers. Vertaling van 'The great brain robbery'. Vanaf ca. 10 jaar. POD-uitgave.

Specificaties

Nederlands | 9789048867134 | 396 pagina's

Titel De grote breinroof
Auteur P.G. Bell
Secundaire auteur Selma Soester ; Flavia Sorrentino
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Moon, [2022]
Overige gegevens 396 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: 2020 - Vertaling van: The great brain robbery. - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2019
ISBN 9789048867134
PPN 436255014
Genre sprookjes - avonturenroman
Thematrefwoord Treinen ; Magie ; sprookjesfiguren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De trein naar onmogelijke bestemmingen
Boek

De trein naar onmogelijke bestemmingen (2018-...)

vol. dl. 2
Uitgeleend
P.G. Bell