Klipperdeklop
Boek

Klipperdeklop (2022)/ Nicola Smee, vertaling [uit het Engels]: J.H. Gever

Vier boerderijdieren maken een ritje op de rug van meneer Paard. Ze willen steeds sneller. Als meneer Paard plotseling stopt, vallen ze eraf. Maar vinden de dieren dat erg? Prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Meneer Paard heeft zin om een ritje te maken en vraagt aan de andere boerderijdieren of zij soms zin hebben om mee te rijden. Dat willen ze wel: eerst springt poes achterop, dan hond, big en eend. Het gaat in wilde galop en als meneer Paard plotseling stopt, duikelen alle dieren eraf. Maar ze hebben wel enorme lol gehad! Vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken met een zeer simpel verhaaltje dat door peuters zeker gewaardeerd zal worden. Het is voor hen makkelijk te volgen en makkelijk na te vertellen. De paginagrote, zachtgekleurde illustraties met de herkenbare dieren en de in verschillende groottes gedrukte tekst zorgen voor een aantrekkelijk uitgevoerd prentenboek. Duidelijke belijning om de dieren en de beperkte andere elementen uit de omgeving; er is veel wit op de pagina's. Op het omslag zitten de vier vrolijke dieren op de rug van meneer Paard. Poes, hond, big en eend beleefden nog een avontuur met meneer Paard in de vergelijkbare uitgave 'Spetterdespat'. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025759742

Titel Klipperdeklop
Auteur Nicola Smee
Secundaire auteur J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie Negende druk;
Uitgave [Haarlem] : Gottmer, 2022
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - illustraties - 18 cm
Annotatie Colofon vermeldt: (c) 2006 tekst en illustraties Nicola Smee - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: 2006 - Vertaling van: Clip-clop. - London : Boxer Books, (c) 2006
ISBN 9789025759742
PPN 436783886
Genre dierenleven
Thematrefwoord Boerderijen ; Dieren ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Repeteerverhalen