Kleuren
Boek

Kleuren = Couleurs = Colours ([2022])/ Xavier Deneux

Welke kleur heeft de appel? En de bloem? Leer de kleuren kennen. Hun namen staan erbij in het Nederlands, Engels en Frans. Prentenboek met negen dubbele illustraties die je kunt voelen dankzij het reliëf. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Negen kleuren zijn in illustraties afgebeeld en in drie talen benoemd - Nederlands, Frans en Engels. Op iedere spread staat op de linkerpagina een voorwerp dat uitgesneden is uit de rechterpagina. Zo is de rode appel links opgeplakt op een witte ondergrond. Door het reliëf is de appel ook voelbaar. Op de rechterpagina zijn de contouren van de uitgesneden appel te zien en te voelen. De appel is wit, de rest eromheen rood. Rechts onderaan staan in kleine schreefloze letters zonder hoofdletters de woorden 'rood, rouge en red' onder elkaar. Op iedere pagina zijn details toegevoegd, zoals pitjes in de appel, een vogel bij de sinaasappel en een vlinder bij de bloem. De laatste spread toont rechts een schilderspalet met de verschillende kleuren en links kleurige ballonnen met daarbij de woorden 'veelkleurig, multicolore en multicoloured'. Een mooi verzorgd boek om samen te bekijken, te voelen en te bespreken. Hardkartonnen prentenboekje met afgeronde hoeken. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002275760

Titel Kleuren = Couleurs = Colours
Uniforme titel Couleurs Colours
Auteur Xavier Deneux
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Oogappel, [2022]
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Vertaling van: Les couleurs. - Toulouse : Éditions Milan, (c)2019 - Gedeeltelijk eerder verschenen onder de titel: Van rood naar geel : kleuren
ISBN 9789002275760
PPN 436732211
Thematrefwoord Kleuren ; Voelboeken
Taal Nederlands