Lappa in de dierentuin [Spaans]
Boek

Lappa in de dierentuin [Spaans] = Lappa en el zoo (2018)/ Mirjam Visker, vertaling [uit het Nederlands]: Storm van Leeuwen

Lappa gaat met mama en hondje Wof naar de dierentuin. Daar ontmoet hij een kleine giraf die niet wil eten omdat hij niets lekker vindt. Misschien kan Lappa helpen? Vierkant prentenboek felgekleurde illustraties, kijkplaat, interactieve vragen en tweetalige tekst in Nederlands en Spaans. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Interactief tweetalig prentenboek (Nederlands en Spaans) over fantasiediertje Lappa. Hij gaat met zijn moeder en Hondje Wof naar de dierentuin en ontdekt daar wat allerlei dieren eten. Omdat er een girafje is geboren, is het feest en mag hij van mama een bakje patat kopen bij de patatkraam. Maar al gauw zit zijn buik vol, en als hij van elk dier iets van hun eten krijgt aangeboden (een appel, een visje, blaadjes), bewaart hij dat in zijn bakje. Bij het girafje aangekomen komt dat goed van pas, want die lust namelijk niks. Lappa leert hem eten te proeven, tot vreugde van zijn moeder. De prenten met felle, strakke kleurvlakken, omkaderd met zwarte lijnen, zijn vrolijk maar vrij statisch en lopen door over twee bladzijden. Ze laten een dierentuin zien zonder veel barrières, waar Lappa ongestoord bij het girafje kan zitten om hem te voeren, zelfs patat. De tekst laat zich goed voorlezen en staat in een rustig deel van de illustratie. Op elke spread staat in een rood kader een interactieve vraag. Achterin staat nog een kleurplaat en voorin een kijkplaat. Deel 4 uit de uitgebreide meertalige reeks over Lappa. Dit vierkante prentenboek verscheen ook in een geheel Nederlandse oblong editie* en tweetalig in het Nederlands-Somalisch** en Nederlands-Oekraiens***. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

NederlandsSpaans | 9789492731647

Titel Lappa in de dierentuin [Spaans] = Lappa en el zoo
Uniforme titel Lappa en el zoo
Auteur Mirjam Visker
Secundaire auteur Q. Storm van Leeuwen
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Vlaardingen] : LB, 2018
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Tweetalige uitgave Nederlands-Spaans
ISBN 9789492731647
PPN 435334271
Thematrefwoord Dierentuinen ; Eten ; Meertalige jeugdboeken
Taal NederlandsSpaans

Relaties/Serie

Lappa® kinderboekenserie
Boek

Lappa® kinderboekenserie (2017-...)

vol.
Uitgeleend
Mirjam Visker