De palliatieve maatschappij
Boek

De palliatieve maatschappij pijn vandaag de dag ([2022])/ Byung-Chul Han

In zijn nieuwe essay 'De palliatieve maatschappij' werpt Byung-Chul Han een kritisch licht op onze hedendaagse maatschappij. Dit essay gaat over 'algofobie' - een alomtegenwoordige angst voor pijn. Aan conflicten en controversen, die tot pijnlijke gesprekken leiden, wordt in onze samenleving steeds minder ruimte geboden. Zelfs liefdespijn is iets waar we bang voor zijn. Ook de politiek is in de greep van dit fenomeen. Conformiteitsdwang en consensusdruk nemen de overhand. Met het oog hierop analyseert Han in dit essay ook de corona-epidemie. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatiePersoonlijk getint essay over de hedendaagse maatschappij waarin pijn in de breedste betekenis als angstaanjagend wordt ervaren en maatschappelijk vermeden wordt.

Aanwezigheid

Recensie

Een boeiend essay over algofobie, een alomtegenwoordige angst voor pijn. Byung-Chul Han werpt een kritisch licht op de hedendaagse maatschappij. Er is geen plaats meer voor conflicten en controversen, zelfs niet voor liefdespijn. Ook de politiek is in de greep van dit fenomeen. Conformiteitsdwang en consensusdruk nemen de overhand. Vanuit dit oogpunt analyseert Han ook de corona-epidemie. Het boek is op intelligente, wetenschappelijke wijze geschreven en zal uitsluitend geoefende lezers aanspreken. Byung-Chul Han (Seoel, 1959) een Koreaans-Duitse filosoof, is hoogleraar aan de Universiteit voor de Kunsten in Berlijn. Eerder verscheen van zijn hand in het Nederlands onder andere 'De vermoeide samenleving' (2012).

Specificaties

Nederlands | 9789025910242 | 95 pagina's

Titel De palliatieve maatschappij : pijn vandaag de dag
Auteur Byung-Chul Han
Secundaire auteur Mark Wildschut
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Ten Have, [2022]
Overige gegevens 95 pagina's - 18 cm
Annotatie Colofon vermeldt: Nederlandse vertaling: Mark Wildschut - Vertaald uit het Duits - Met literatuuropgave - Vertaling van: Palliativgesellschaft. - Berlijn : MSB Matthes & Seitz Berlin Verlagsgesellschaft mbH, (c)2020
ISBN 9789025910242
PPN 436756218
Rubriekscode 905.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Cultuurkritiek ; Pijn; Maatschappijkritiek
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Cultuurkritiek