Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
The sky is everywhere [Nederlands]
Boek

The sky is everywhere [Nederlands] ([2022])/ Jandy Nelson, vertaald [uit het Engels] door Michèle Bernard en Moon

De 17-jarige Lennie (ik-persoon) krijgt te maken met een stortvloed aan emoties, wanneer haar oudere zus Baily plotseling overlijdt. Vooral wanneer ze ook nog verliefd wordt op Baily's vriendje. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Als Lennies oudere zus Bailey plotseling dood gaat, weet ze niet hoe ze verder moet met haar leven. De zussen waren heel close met elkaar en eigenlijk hoefde Lennie alleen maar achter haar oudere zus aan te lopen. Lennie woont bij haar grootmoeder en oom. Haar moeder is al jaren geleden verdwenen. Daarmee worstelt ze al langer en de dood van haar zus komt daar nog bij. Als Lennie na Baileys dood weer terugkeert op school, ontmoet ze Joe die ze meteen fantastisch vindt. Ook krijgt ze te maken met Toby, Baileys vriend. Beide jongens vindt ze leuk en daardoor raakt ze in verwarring. Ze zit in een rouwproces, maar tegelijkertijd is ze verliefd. De emoties spatten er in dit boek vanaf. In het begin is het moeilijk om je mee te laten slepen door het verhaal, maar na enige tijd leef je sterk met Lennie mee. De hoofdstukken worden afgewisseld met stukjes poëzie, geschreven door Lennie. Daarin probeert ze haar diepste gevoelens te uiten. Het verhaal is heftig en zeker niet makkelijk leesbaar. Goed geschreven. Eerder verschenen als 'De hemel begint bij je voeten'*. Geschikt voor ervaren lezers vanaf ca. 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463493529 | 268 pagina's

Titel The sky is everywhere [Nederlands]
Auteur Jandy Nelson
Secundaire auteur Michèle Bernard
Type materiaal Boek
Editie [3e druk];
Uitgave [Vleuten] : Blossom Books, [2022]
Overige gegevens 268 pagina's - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Moon, 2010 - Vertaling van: The sky is everywhere. - London : Walker, (c)2010 - Eerder verschenen onder de titel: De hemel begint bij je voeten. - Alkmaar : Blossom Books, 2015
ISBN 9789463493529
PPN 435399985
Thematrefwoord Rouwproces ; Verliefdheid ; Zussen
Taal Nederlands