Een onverwachte vondst
Boek

Een onverwachte vondst (mei 2022)/ Martin Walker, vertaling [uit het Engels] Maya Denneman

Als bij een opgraving in Saint Denis een lijk wordt gevonden dat recenter is dan verwacht, moet de chef de police in actie komen. De dader lijkt zich te bevinden onder een van de vele gasten in het dorp. Of ligt het antwoord toch dichter bij huis?

Recensie

'Een onverwachte vondst' is de vierde detective* met politiechef Bruno Courrèges. Bruno's dag in Saint Denis begint niet goed: een plaatselijke Frans-Spaanse top wordt bedreigd door de ETA en dierenactivisten van PETA richten schade aan op foie gras-boerderijen. Dan wordt er een skelet opgegraven dat recenter is dan de prehistorische mens waarop het archeologische team had gehoopt: met een Swatch om zijn pols en een kogelgat in zijn schedel. Met de toestroom van bezoekers in Saint Denis lijkt de sleutel bij een van de buitenstaanders te liggen. Of ligt het antwoord toch dichter bij huis? 'Een onverwachte vondst' is in een heldere, vlotte stijl geschreven en biedt naast een spannend misdaadverhaal tevens een vermakelijk inzicht in het Franse dorpsleven, met een bijzondere nadruk op het eten en de wijn van het gebied. De Engelse Martin Walker (1947) is schrijver, historicus en politiek journalist. Hij werkte jarenlang voor The Guardian in o.a. Moskou en Washington. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Bruno Courrèges'**.

Specificaties

Nederlands | 9789083167589 | 344 pagina's

Titel Een onverwachte vondst
Auteur Martin Walker
Secundaire auteur Maya Denneman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Credits Books, mei 2022
Overige gegevens 344 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The crowded grave. - London : Quercus, 2011 - Vervolg op: Bruno, chef de police + en: De vergelding + en: De zwarte diamant
ISBN 9789083167589
PPN 436720949
Genre detectiveroman
Taal Nederlands