De Duivelsgrot
Boek

De Duivelsgrot (mei 2022)/ Martin Walker, vertaling [uit het Engels] Daniëlle Stensen

Een Franse politiechef krijgt bovenop zijn lopende zaken te maken met een gruwelijke moord, die te maken heeft met een oude dame in het kasteel aan de rivier.

Recensie

'De Duivelsgrot' is de vijfde detective* met politiechef Bruno Courrèges. In dit deel wordt het lichaam van een vrouw op een boot gevonden, gedood in een satanisch ritueel. Ondertussen heeft de chef de police van Saint Denis al genoeg op zijn bord. Hij bemiddelt in een zaak van huiselijk geweld en bij een voorstel voor vastgoedontwikkeling dat te mooi lijkt te zijn om waar te zijn. De moordzaak krijgt voorrang en lijkt te maken te hebben met het oude kasteel aan de rivier, en het geheim in 'de Duivelsgrot'... Het verhaal is vlot en toegankelijk geschreven, met veel aandacht voor de Franse couleur locale. De Engelse Martin Walker (1947) is schrijver, historicus en politiek journalist. Hij werkte jarenlang voor The Guardian in o.a. Moskou en Washington.Het boek maakt deel uit van de serie: 'Bruno Courrèges'**.

Specificaties

Nederlands | 9789083251400 | 362 pagina's

Titel De Duivelsgrot
Auteur Martin Walker
Secundaire auteur Daniëlle Stensen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Credits Books, mei 2022
Overige gegevens 362 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The devils cave. - London : Quercus, 2012 - Vervolg op: Bruno, chef de police + en: De vergelding + en: De zwarte diamant + en: Een onverwachte vondst
ISBN 9789083251400
PPN 43671325X
Genre detectiveroman
Taal Nederlands