Dragelijke lichtheid
Boek

Dragelijke lichtheid het tienerdagboek van mijn Joodse moeder tijdens de Tweede Wereldoorlog ([2022])/ Dieuwertje Blok

Persoonlijk onderzoek van de Nederlandse presentatrice (1975) naar de oorlogservaringen van haar Joodse moeder, die tijdens haar tienerjaren ondergedoken zat en in die tijd een dagboek bijhield.

Aanwezigheid

Recensie

Een persoonlijk verhaal van presentatrice Dieuwertje Blok over de oorlogservaringen van haar Joodse moeder Henny Gazan, die tweeënhalf jaar ondergedoken zat en in die tijd een dagboek bijhield. Na het overlijden van haar moeder vinden Dieuwertje en haar zussen een dagboek: het vertelt het verhaal van een vrolijke, intelligente jonge meid, die om de haverklap verliefd was - maar die ook meer dan twee jaar haar huis niet kon verlaten. Door de dagboekfragmenten aan te vullen met brieven, herinneringen, anekdotes en historische context schetst Blok een ontroerend portret van een inmiddels bijna verdwenen generatie, en leert hierdoor zowel haar moeder als zichzelf steeds beter kennen. 'Dragelijke lichtheid' is toegankelijk en warm geschreven. Met historische foto's in kleur en zwart-wit. Dieuwertje Blok (1957) is een Nederlandse televisie- en radiopresentator en actrice. Ze presenteerde onder meer voor de KRO, VARA en RTL, en NPO Radio 4 en is het gezicht van het Sinterklaasjournaal. 'Dragelijke lichtheid' is haar debuut.

Specificaties

Nederlands | 9789029095457 | 198 pagina's

Titel Dragelijke lichtheid : het tienerdagboek van mijn Joodse moeder tijdens de Tweede Wereldoorlog
Auteur Dieuwertje Blok
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Meulenhoff, [2022]
Overige gegevens 198 pagina's - illustraties - 22 cm
ISBN 9789029095457
PPN 435615203
Rubriekscode 935.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Joodse jongeren; Nederland; Wereldoorlog II; Verhalen ; Joodse jongeren; Nederland; Wereldoorlog II; Dagboeken
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Joodse jongeren