Let op: Vrijdag 26 april is Rozet om 20 uur gesloten. Zaterdag 27 april (Koningsdag) is Rozet de hele dag gesloten.
De nachten van de pest
Boek

De nachten van de pest roman (2022)/ Orhan Pamuk, vertaald uit het Turks door Hanneke van der Heijden met bijdragen van Margreet Dorleijn

Een sultan van het Ottomaanse Rijk isoleert in 1901 een eiland nadat daar een pestepidemie is uitgebroken. De inspecteur die hij stuurt wordt al snel dood gevonden, dus moeten zijn nicht en haar echtgenoot de situatie uitzoeken.

Aanwezigheid

Recensie

Een historische roman over de ontregelende werking van pestepidemie op een Ottomaans eiland, nationalisme en romantiek en de tegenstellingen tussen Oost en West. De moslims en christenen op het (fictionele) eiland Minger beschuldigen elkaar van de uitbraak van de een pestepidemie in 1901. Sultan Abdülhamit besluit om het eiland te isoleren en stuurt een gezondheidsinspecteur om meer te weten te komen over de epidemie. Een korte tijd later wordt zijn dode lichaam gevonden en is de oorzaak onduidelijk. De sultan stuurt zijn nichtje Pakize sultane en haar echtgenoot, dokter Nuri, om uit te zoeken wat er aan de hand is. In talige en beeldende stijl geschreven en voornamelijk geschikt voor een literaire lezersgroep. Met kaart. Orhan Pamuk (Istanboel, 1952) is (onder andere) auteur, scenarioschrijver, journalist en academicus. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in verschillende landen uitgegeven en won meerdere prestigieuze literaire prijzen, zoals de Nobelprijs voor de Literatuur en de Vredesprijs van de Duitse Boekhandel.

Specificaties

Nederlands | 9789403107219 | 763 pagina's

Titel De nachten van de pest : roman
Auteur Orhan Pamuk
Secundaire auteur Hanneke van der Heijden
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Bezige Bij, 2022
Overige gegevens 763 pagina's - plattegrond - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Veba geceleri : roman. - Istanbul : Yapi Kredi Yayinlari, (c)2021
ISBN 9789403107219
PPN 436020165
Genre historische roman - sociale roman
Thematrefwoord Osmaanse Rijk ; Epidemieën ; Eilanden ; Pest
Taal Nederlands