Het land van Danelagh
Boek

Het land van Danelagh ([2022])/ Bjørn Andreas Bull-Hansen, vertaald [uit het Noors] door Annelies de Vroom

Samen met zijn mannen reist de verbannen Viking Torstein naar Canterbury, in de hoop daar genezing te vinden voor zijn gewonde zoon. Tegelijkertijd staan machthebbers en legers in Noord-Europa op gespannen voet met elkaar, en hangt de dreiging van oorlog in de lucht.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 18/10/2024
    Literatuur en Cultuur – 1e verd. - Literaire romans BULL

Recensie

Een vuistdikke (480 blz.) historische Vikingthriller in de 'Jomsviking'-serie. Torstein is verbannen naar de Schotse Orkney-eilanden en zint op wraak. Samen met zijn mannen reist hij naar Canterbury in de hoop dat de monniken daar zijn gewonde zoon kunnen genezen. Ondertussen is Sweyn Gaffelbaard vastbesloten heerser te worden van het Engels-Deense rijk. Torstein weet dat hij zijn bondgenoten voorzichtig moet kiezen en mee zal moeten vechten voor de Deense koning. In de oorlog die volgt vechten Denen tegen Denen, Saksen tegen Saksen, en strijdt Torstein voor het eerst naast zijn zoon Ravntor.'Het land van Danelagh' is in een heldere stijl geschreven en geeft en passant inzicht in verschillende aspecten van de vikinggeschiedenis. Bevat scènes met expliciet geweld. Bjørn Andreas Bull-Hansen (Oslo, 1972) is schrijver en televisieproducent, en ziet zichzelf als een traditionele Vikingverteller. Samen met zijn nu volwassen zoon heeft hij een bushcraft/Vikinglifestyle YouTube-kanaal.

Specificaties

Nederlands | 9789022596029 | 480 pagina's

Titel Het land van Danelagh
Auteur Bjørn Andreas Bull-Hansen
Secundaire auteur Annelies de Vroom
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2022]
Overige gegevens 480 pagina's - kaarten - 23 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: Torstein vertrekt naar Engeland en voegt zich bij het Deense leger. Hij zal voor zijn leven moeten vechten, en strijden naast zijn zoon - Vertaling van: Danelovs land. - Gyldendal Norsk Forlag, (c)2021
ISBN 9789022596029
PPN 435615262
Genre historische roman
Thematrefwoord Vikingen ; Oorlog ; Engeland
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Jomsviking-serie
Boek

De Jomsviking-serie (2018-...)

vol. 4
Uitgeleend
Bjørn Andreas Bull-Hansen