De oude man die alleen at
Boek

De oude man die alleen at (2022)/ Howard Pearlstein & Hilde Groven, vertaling uit het Engels: Clavis Uitgeverij

Elke ochtend ziet Emily een oude man ontbijten in een café. Ze denkt dat hij eenzaam is. Als Emily te weten komt wat er aan de hand is, ontstaat er een bijzondere band tussen de oude man en het meisje. Prentenboek met illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als Emily naar school gaat, ziet ze elke ochtend een oude man in een café ontbijten, traag en voor zich uit starend. Geïntrigeerd bestudeert ze dagelijks dat tafereel en ze vermoedt dat de oude man vreselijk eenzaam moet zijn. Als ze op een dag de man niet ziet, is ze bezorgd. Als hij er de volgende dag weer is, stormt ze het café binnen. De oude man vertelt dat hij op het strand was om de trouwdag van zijn overleden vrouw te herdenken. Hij zegt dat hij zich niet eenzaam voelt, want in gedachten brengt hij tijd door met haar. Op een dag blijft zijn tafeltje echter leeg. Van de café-uitbater krijgt Emily een briefje. Prentenboek met nostalgisch ogende illustraties in matte, warme kleurstelling. De illustraties hebben een uitstraling die prima past bij de intense verhaalsfeer. De vrolijke herinneringen van de man zijn als inzetten gevisualiseerd in de spreads. Een gevoelig en emotioneel verhaal over vriendschap, verlies en doodgaan. Ook geschikt om in groepsverband te bekijken en te bespreken. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044844993

Titel De oude man die alleen at
Auteur Howard Pearlstein
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur Hilde Groven
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, 2022
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst Howard Pearlstein ; illustraties Hilde Groven - Vertaling van: The old man eating alone. - New York : Clavis Publishing Inc., (c)2022
ISBN 9789044844993
PPN 436789752
Thematrefwoord Eenzaamheid ; Rouwproces
Taal Nederlands