Lente en zomer
Boek

Lente en zomer ([2022])/ Liesbet Slegers

Een jongetje (ik-figuur) geniet van alle fijne dingen in de lente en de zomer, zoals de zon en zingende vogels. Vierkant kartonnen prentenboek met eenvoudige illustraties in kleur. Vanaf ca. 1 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit vierkante hardkartonnen prentenboekje met afgeronde hoeken vormen twee pagina's steeds een koppel: links een grote tekening van een kenmerk van de lente of zomer (bijvoorbeeld de zon) met drieregelige tekst, en rechts een paginavullende illustratie met dat aspect in een context (in de zon kun je buiten spelen). De tekst in schreefloze letter staat in de ik-vorm en het belangrijkste woord is vetgedrukt. De figuren in de vrolijk gekleurde, naïef-realistische illustraties zijn zwartomlijnd. De stevig aanvoelende bladzijden maken het ook voor kleine kinderen goed hanteerbaar. Zowel geschikt om zelf te bekijken, als om uit voor te lezen en goed bruikbaar op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. De auteur schreef en illustreerde al veel boeken voor jonge kinderen. Deze uitgave bevat een selectie van tekeningen met tekst die eerder zijn verschenen in 'Lentekriebels'* en 'Zomerzee'**. Vanaf ca. 1 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044845358

Titel Lente en zomer
Uniforme titel Lente Zomer
Auteur Liesbet Slegers
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2022]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 16 cm
Annotatie Op omslag: Clavis peuter - Bevat in herwerkte vorm: Lentekriebels. - Hasselt ; Amsterdam : Clavis peuter, (c)2011 ; Zomerzee. - Hasselt ; Amsterdam : Clavis peuter, (c)2011
ISBN 9789044845358
PPN 436177439
Genre Boekstart
Thematrefwoord Lente ; Zomer
Taal Nederlands