Wolvenhart en andere waargebeurde dierenverhalen
Boek

Wolvenhart en andere waargebeurde dierenverhalen ([2022])/ Annemarie van den Brink & Suzanne Wouda, met illustraties van Marieke Nelissen

Veertien waargebeurde verhalen over dieren die iets bijzonders hebben gedaan of meegemaakt. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Veertien waargebeurde verhalen over dieren die iets bijzonders hebben gedaan of meegemaakt. Zo is er het verhaal van giraffe Zarafa, die tweehonderd jaar geleden als cadeau voor de koning naar Parijs kwam en daar een echte giraffenrage ontketende. Of Japie, de gorilla die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Artis zag hoe onderduikers in de apenrots verstopt werden. Met wonderlijke verhalen over een dappere dolfijn, een varken dat een wereldberoemde kunstenaar werd en een wolf die een jager keer op keer te slim af was.De verhalen in 'Wolvenhart' zijn in aanstekelijke en meeslepende stijl geschreven. Met kleurrijke, kunstzinnige illustraties van Marieke Nelissen. Annemarie van den Brink is auteur, dichter, schrijfdocent en -coach. Suzanne Wouda is schrijver van voornamelijk historische fictie voor kinderen en volwassenen. Samen schreven ze eerder 'Oorlog in inkt', dat bekroond werd met een Vlag en Wimpel. Voor dierenvrienden vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021683560 | 136 pagina's

Titel Wolvenhart en andere waargebeurde dierenverhalen
Uniforme titel Wolvenhart
Auteur Annemarie van den Brink
Secundaire auteur Suzanne Wouda ; Marieke Nelissen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2022]
Overige gegevens 136 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789021683560
PPN 435623702
Rubriekscode 592.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mens-dier relatie; Verhalen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Mens-dier relatie