Serko en de wolf
Boek

Serko en de wolf = Sirko ta vovk : ukrajins'ka narodna kazka : een oud volksverhaaltje uit Oekraïne ([2022])/ bewerkt door Rindert Kromhout, vertaling [uit het Oekraïens] Yuliya Falilyeyeva ; illustraties Dorus Verwiel ; redactie Oekraïens: Yuliya Falilyeyeva ; redactie Nederlands: Monieke Boonstoppel

Serko de hond is zijn huis uitgezet. Hij zwerft door het bos en ontmoet een wolf. Zal die hem kunnen helpen? Bewerking van een Oekraïens volksverhaal over moed, vriendschap en elkaar helpen. Tweetalige uitgave: Oekraïens/Nederlands. Voorleesboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De oude hond Serko wordt op een dag door zijn baas de deur uitgezet. Serko zwerft verdrietig door het bos. Daar hij een wolf tegen. Nadat de wolf het verhaal van Serko gehoord heeft, besluit hij hem te helpen om weer terug naar huis te kunnen. Een Oekraïens volksverhaal over moed, vriendschap en elkaar helpen in moeilijke omstandigheden. Het is in twee talen opschreven, in het Nederlands en het Oekraïens. De uitgeverij zamelt met de opbrengst geld in voor de mensen in Oekraïne. Het verhaal is bewerkt door Rindert Kromhout. De vierkante uitgave bevat paginagrote illustraties die veelal de kleuren van de Oekraïense vlag bevatten. Zeer geschikt om voor te lezen aan Nederlandse en Oekraïense kinderen vanaf ca. 6 jaar. Het kan ook meehelpen om in de klas iets te leren over de verschillen in taal en cultuur. Bovendien is het een mooi onderwerp, elkaar helpen, waardoor kinderen ook wat kunnen leren. Voorleesboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

NederlandsOekraïens | 9789460229947

Titel Serko en de wolf = Sirko ta vovk : ukrajins'ka narodna kazka : een oud volksverhaaltje uit Oekraïne
Uniforme titel Sirko ta vovk
Auteur Rindert Kromhout
Secundaire auteur Dorus Verwiel ; Yuliya Falilyeyeva ; Monieke Boonstoppel
Type materiaal Boek
Uitgave Edam : LM Publishers, [2022]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Teksten in het Nederlands en Oekraïens
ISBN 9789460229947
PPN 435694324
Genre sprookjes
Thematrefwoord Hulpvaardigheid
Taal NederlandsOekraïens