De kracht van spijt
Boek

De kracht van spijt hoe terugblikken je vooruithelpt ([2022])/ Daniel H. Pink, vertaald [uit het Engels] door Carla Zijlemaker

Gids met adviezen voor het omgaan met spijt en over de leermogelijkheden die ontstaan door het maken van vergissingen in het leven.

Aanwezigheid

Recensie

Een psychologische gids over spijt als het ondergeschoven kind van de menselijke emoties. Mensen doen er alles aan het pijnlijke gevoel van spijt te voorkomen, stelt Daniel H. Pink, en als het er is, praten we er liever niet over. Maar spijt kan juist worden benut om wijzere beslissingen te leren nemen, beter te presteren en meer betekenis te geven aan het leven. Want wie leeft zonder spijt, leeft zonder reflectie. In dit boek identificeert Pink de belangrijkste vormen van spijt en laat zien hoe spijt juist duidelijk maakt waar iemand het meeste waarde aan hecht in het leven, en biedt zo handreikingen voor een vervuld leven. 'De kracht van spijt' is in een pakkende, verhalende stijl geschreven en bevat volop praktische voorbeelden. Geschikt voor lezers met interesse in persoonlijke ontwikkeling. Met enkele ondersteunende foto's, illustraties en schema's in zwart-wit. Daniel H. Pink (1964) schrijft over werk, technologie en business voor onder meer The New York Times, Harvard Business Review en Wired. Hij is een invloedrijke denker op het snijvlak van psychologie en economie en schreef eerder onder meer 'Drive'*, 'Een compleet nieuw brein'** en 'Het juiste moment'***.

Specificaties

Nederlands | 9789047016595 | 256 pagina's

Titel De kracht van spijt : hoe terugblikken je vooruithelpt
Auteur Daniel H. Pink
Secundaire auteur Carla Zijlemaker
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Business Contact, [2022]
Overige gegevens 256 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met bibliografische noten - Vertaling van: The power of regret. - Riverhead Books, (c)2022
ISBN 9789047016595
PPN 435621823
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Spijt
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Spijt