Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Wilde dieren in de sneeuw
Boek

Wilde dieren in de sneeuw dierenprentenboek met verhalen en informatie (2022)/ samenstelling Marja Baeten en het WNF, illustraties Gertie Jaquet ; foto's: Shutterstock(c)

Ontmoet negen wilde dieren die in de poolgebieden leven, waaronder de ijsbeer, poolvos en pingüin. Over elk dier is er een voorleesverhaal en enige weetjes. Met kleurenfoto's en getekende illustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit stevige dierenprentenboek bevat verhalen en informatie over de ijsbeer, poolvos, pinguïn en andere dieren die in de sneeuw ofwel in de poolgebieden leven. Vijf auteurs onder wie Marja Baeten, Geert Diepen en Lucas Arnoldussen vertellen ieder een of meerdere verhalen over een dier. In totaal betreft het negen, met grote prenten geïllustreerde verhalen, die elk vier pagina's beslaan. Hierna volgt telkens een dubbele pagina met verspringende tekstblokjes die wetenswaardigheden bevatten over woonplaats, gewicht, lievelingseten en gewoontes van het betreffende dier. Leuk is dat verhalen gecombineerd zijn met feiten. De zinnen zijn kort en het taalgebruik is vrij eenvoudig. Er is veel te ontdekken op de vriendelijke illustraties, veelal paginagroot. Zowel de tekeningen (bij de verhalen) als de foto's (bij de informatie) zijn in kleur en sluiten goed aan bij de tekst. De opmaak is rustig en overzichtelijk. Op het omslag staan enkele hoofdfiguren afgebeeld in de sneeuw. Het boek is tot stand gekomen in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. In dezelfde opzet verschenen 'Wilde dieren van de savanne' (2017) en 'Wilde dieren van het woud'* (2016). Geschikt om uit voor te lezen, vanaf 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044834215 | 61 pagina's

Titel Wilde dieren in de sneeuw : dierenprentenboek met verhalen en informatie
Instelling /Stichting Het Wereld Natuur Fonds Nederland
Secundaire auteur Marja Baeten ; Gertie Jaquet
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, 2022
Overige gegevens 61 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie 1e druk: Amsterdam : Clavis, 2018
ISBN 9789044834215
PPN 436782359
Rubriekscode 596.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Poolgebieden; Fauna ; Keizerspinguïns ; Poolvossen ; Zadelrobben ; Bruine beren ; Grauwe ganzen ; Hazen ; IJsberen ; Orka's ; Rendieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Poolgebieden