Kleuterrevolutie
Boek

Kleuterrevolutie versterk de kwaliteit van jouw kleuteronderwijs : 8 aanraders ([2022])/ Anouk Brouns, hoofdredacteur: Walter van de Calseyde

Beschrijving van een methode voor leerkrachten en onderwijskundigen in het basisonderwijs om het onderwijs aan kleuters te verbeteren.

Aanwezigheid

Recensie

Een TIBtool handboek met methodes voor het inrichten van kleuteronderwijs. Goed kleuteronderwijs is onderwijs dat het beste bij kinderen naar boven haalt, stelt Anouk Brouns. Ze beschrijft stap voor stap hoe een onderbouwteam dit kleuteronderwijs kan vormgeven: van het ontwerpen van een beredeneerd aanbod tot het inrichten van de verrijkte omgeving en didactiek voor spel. Daarbij stelt zij telkens de vraag: met welk doel ontwerp en organiseer je als professional activiteiten en hoe weet je of deze daadwerkelijk bijdragen aan de ontwikkeling van het kind? 'Kleuterrevolutie: versterk de kwaliteiten van jouw kleuteronderwijs' is geschreven in een heldere stijl vanuit onderwijskundig perspectief, en is gericht op professionals die werken in de groepen 1 en 2. Met praktische tips en tools en voorbeelden uit de praktijk. Het boek bevatfoto's, schema's en tabellen in zwart-wit. Anouk Brouns is vijtien jaar werkzaam geweest als leerkracht en intern begeleider op een basisschool. Sinds vijf jaar is zij werkzaam voor Edux als onderwijskundig adviseur jonge kind, en teamleider. In haar missie om het kleuteronderwijs te hervormen heeft zij in 2020 de 'kleuterrevolutie' opgericht. Dit boek maakt deel uit van de serie: 'TIB tools'.

Specificaties

Nederlands | 9789463173049 | 98 pagina's

Titel Kleuterrevolutie : versterk de kwaliteit van jouw kleuteronderwijs : 8 aanraders
Auteur Anouk Brouns
Secundaire auteur Walter van de Calseyde
Type materiaal Boek
Uitgave Dordrecht : Instondo, [2022]
Overige gegevens 98 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789463173049
PPN 435400010
Rubriekscode 474
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kleuteronderwijs; Kwaliteitszorg
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Kleuteronderwijs

Relaties/Serie

TIBtools
Boek

TIBtools (2012-...)

vol.
Uitgeleend