De mooiste stad
Boek

De mooiste stad = Eta zbelext ketema (2022)/ tekst Lynn Lambrechts, illustraties Laura De Roey ; vertaling [in het Tigrinya]: Abraha Andemariam

Nelson woont in de stad. Bijna alles in de straat is grijs. Dat moet anders, vindt Nelson. Gelukkig heeft hij zijn knutselkoffer. Hij kleurt, schildert, boetseert, knipt en plakt. En het resultaat maakt iedereen vrolijk. Prentenboek met kleurige illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kleurrijk prentenboekje in het Nederlands-Tigrinya. Nelson woont in de stad. Bijna alles in de straat is grijs. Dat moet anders, vindt Nelson. Gelukkig heeft hij zijn knutselkoffer. Hij kleurt, schildert, boetseert, knipt en plakt. Het resultaat maakt iedereen vrolijk. Het verhaal is verteld op vijftien dubbele pagina's. Daarop staat steeds een kunstzinnige illustratie met één tot drie zinnen eenvoudige tekst. De Nederlandstalige tekst is groen, de tekst in het Tigrinya is blauw. Met de tweetalige kinderboeken van nik-nak wil de uitgever taalintegratie, meertaligheid en wereldburgerschap stimuleren bij kinderen. Hetzelfde boekje verscheen ook tweetalig met tekst in het Frans, Engels, Arabisch en Turks*. Prentenboek om voor te lezen vanaf ca. 4 jaar. Ook geschikt als oefenmateriaal voor oudere kinderen die Nederlands aan het leren zijn.

Specificaties

NederlandsTigrinja | 9789493136564 | 31 pagina's

Titel De mooiste stad = Eta zbelext ketema
Uniforme titel Eta zbelext ketema
Auteur Lynn Lambrechts
Secundaire auteur Laura De Roey
Type materiaal Boek
Uitgave [Zoersel] : [vzw Herkes], 2022
Overige gegevens 31 pagina's - gekleurde illustraties - 18 × 20 cm
Annotatie Omslagtitel. - Tekst in het Nederlands en in het Tigrinya
ISBN 9789493136564
PPN 435536435
Thematrefwoord Kleuren ; Fantasie
Taal NederlandsTigrinja

Relaties/Serie

Nik-Nakboekjes
Boek

Nik-Nakboekjes (2010)

vol. Tigrinya
Uitgeleend