KlasNL. Cursusboeken. Nederlands leren naar A2 : cursusboek 2
Boek

KlasNL. Cursusboeken. Nederlands leren naar A2 : cursusboek 2 (2021), Martijn Baalman, Fouke Jansen, Vita Olijhoek & Anja Valk

Cursusboek 2 met de tweede helft van de lessen van een cursus Nederlands voor volwassen anderstaligen die opleidt tot niveau A2.

Recensie

De vier auteurs, alle vier heel bekend met Nederlands als tweede taal, creëerden een verfrissende nieuwe leergang voor anderstaligen. Dit NT2 onderwijsleerboek is een vervolg op KlasNL cursusboek 1. Er zijn twaalf lessen verdeeld over de twee cursusboeken, de nummering van de hoofdstukken gaat gewoon door; daarom wordt het eerste hoofdstuk van dit boek, KlasNL cursusboek 2, aangeduid als hoofdstuk zeven. De verschillende werkvormen zijn activerend, er is een brede variatie in teksten. Veel taalaanbod gaat via afbeeldingen en vragen over werken en leven op mbo-niveau. De cursist leert om te praten over haar/zijn kwaliteiten, de natuur, je huis, om zo de eigen boodschap in taal te uiten. Er is aandacht voor buitenschoolse activiteiten. De lay-out, de kleurige foto's, de indeling van de lessen zijn identiek aan deel 1 en daarom vertrouwd voor de leerling. De inhoud focust duidelijk op een hoger niveau van beheersing van het Nederlands, op weg naar niveau A2. De Woordtrainer en het gebruik maken van de website, die via de digitale code beschikbaar is voor verdiepende taaloefeningen, zijn een onmisbaar onderdeel van deze leermethode. Dit cursusboek maakt de opbouw in taalonderwijs van Klas 1 naar Klas 2 duidelijk.

Specificaties

Nederlands | 9789046908020 | 325 pagina's

Titel KlasNL. Cursusboeken. Nederlands leren naar A2 : cursusboek 2
Secundaire auteur Martijn Baalman ; Fouke Jansen ; Vita Olijhoek ; Anja Valk
Type materiaal Boek
Uitgave Bussum : Uitgeverij Coutinho, 2021
Overige gegevens 325 pagina's - illustraties - 27 cm
ISBN 9789046908020
PPN 432955119
Rubriekscode Nederlands 838.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse taal; Anderstaligen
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Nederlandse taal