Het zeemonster
Boek

Het zeemonster ([2022])/ Thea Stilton, vertaling [uit het Italiaans]: Dorette Zwaans ; teksten coördinatie: Chiara Richelmi met medewerking van Roberta Zilio en Silvia Gilardi ; redactionele coördinatie: Maria Ballarotti en Daniela Finistauri ; bewerking: Sofia Scartezzini ; illustraties binnenwerk: Viola Massarenti

Als de Thea Sisters een nachtelijke duik nemen in een grot, zien ze een zeemeermin. Haar onderwaterrijk wordt verwoest door een zeedraak. De vriendinnen aarzelen geen moment om haar te helpen. Dit is het begin van een spannend avontuur. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De Thea Sisters gaan naar de Kobalten Grot voor een nachtelijk duik. Dan horen ze ineens een zangerige stem. De stem blijkt van een zeemeermin te zijn, kroonprinses Sirena. Ze vraagt de vriendinnen om haar te helpen. Haar rijk wordt bedreigd door een grote zeedraak die alles verwoest. De vriendinnen aarzelen geen moment en gaan met haar mee. Dat is het begin van een waanzinnig avontuur. Eerste deel uit de nieuwe serie 'Sirenen' over de Thea Sisters. Het is een mooi verzorgde uitgave met veel grote en kleinere illustraties van de kleurrijke onderwaterwereld. Zoals gebruikelijk bij deze boeken zijn enkele woorden per pagina in een ander lettertype gedrukt, veelal in zeeblauwe kleuren. Niet alle lettertypes zijn even goed leesbaar. Het verhaal leest vlot, maar het taalgebruik is niet overdreven eenvoudig, het bevat af en toe behoorlijk pittig woorden: 'verstrooid licht', 'maakte een sinistere indruk'. Door de combinatie van spanning, bedrog en een vleugje romantiek, zullen veel meiden uitkijken naar de vervolgdelen die ongetwijfeld zullen verschijnen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789464291711 | 280 pagina's

Titel Het zeemonster
Auteur Thea Stilton
Secundaire auteur Dorette Zwaans ; Chiara Richelmi ; Sofia Scartezzini ; Viola Massarenti ; Elisabetta Dami
Type materiaal Boek
Uitgave Kalmthout : Pelckmans, [2022]
Overige gegevens 280 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Uitgave is gebaseerd op een idee van Elisabetta Dami
ISBN 9789464291711
PPN 43694233X
Genre avonturenroman - sprookjes
Thematrefwoord Zeemonsters ; Zoektochten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Sirenen
Boek

Sirenen (2022-...)

vol. 1
Uitgeleend
Thea Stilton