Het boek dat écht niet gelezen wil worden
Boek

Het boek dat écht niet gelezen wil worden ([2022])/ David Sundin, vertaling [uit het Zweeds] Bernadette Custers ; bewerking illustraties Caroline Linhult naar het oorspronkelijke idee van Alexis Holmqvist

Dit boek doet er alles aan om te voorkomen dat het wordt gelezen. Van woordbevingen tot bijten. Prentenboek met illustraties in twee kleuren. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Interactief voorleesboek dat écht niet gelezen wil worden. Vervolg op het populaire 'Het boek dat niet gelezen wil worden'*. Dit boek is net zo kolderiek en verzint weer allerlei nieuwe trucjes om het kind en de voorlezer ervan te weerhouden om verder te lezen. Zo ontstaat er een woordbeving, worden letters in woorden verwisseld, moet de voorlezer afwisselend woorden roepen en fluisteren, en dreigt het boek zelfs de lezer te bijten. Er staan ook enkele spelletjes is, zoals een woordendoolhof en twee pagina's waarbij woorden vervangen zijn door kleine illustraties en er moeten allemaal sleutels gevonden worden om het laatste stuk van het boek te lezen. De tekst en illustraties zijn in groen en rood gedrukt, in allerlei verschillende formaten. De illustraties zien er wat nostalgisch uit. De humor is soms wat veel gericht op volwassenen. Kortom, het boek vraagt behoorlijk wat van de voorlezer, maar als die ervoor gaat, zal hij samen met het kind veel plezier beleven. De auteur is een Zweedse komiek en presentator. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000381135

Titel Het boek dat écht niet gelezen wil worden
Auteur David Sundin
Secundaire auteur Bernadette Custers ; Caroline Linhult ; Alexis Holmqvist
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Van Goor, [2022]
Overige gegevens 36 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Boken som verkligen inte ville bli läst. - Stockholm : Bonnier Carlsen Bokförlag, (c)2021
ISBN 9789000381135
PPN 436643669
Genre humoristische roman
Thematrefwoord voorlezen ; Boeken
Taal Nederlands