De vreemdelinge
Boek

De vreemdelinge (2022)/ Sergej Dovlatov, vertaald [uit het Russisch] door Annelies de hertogh en Els de Roon Hertoge ; van een nawoord voorzien door Annelies de Hertogh en Els de Roon Hertoge

De gescheiden, verwende dochter van twee Sovjet-dissidenten verhuist in de jaren tachtig naar New York, waar ze terechtkomt in een gemeenschap van Russische emigranten.

Aanwezigheid

Recensie

Een roman over een emigranten-gemeenschap in New York en een vrijgevochten vrouw. Het boek volgt het verhaal van Maroesja Tatarovitsj, de gescheiden, verwende dochter van twee Sovjet-dissidenten. In de jaren tachtig verhuist Maroesja vanuit de Sovjet-Unie naar New York, waar ze terechtkomt in een gemeenschap van Russische emigranten, de buurt rond 108th Street. Haar leven bestaat uit dronken gevechten met haar vriend Rafael, luisteren naar de schunnige papegaai die ze als huisdier houden en de goedaardige verwaarlozing van haar zoon, die ze verwekte met een Sovjet pornoster. De auteur komt ook als personage in het boek voor. In nuchtere, humoristische stijl geschreven. Met name geschikt voor een literaire lezersgroep. Sergej Dovlatov (Oefa, 1941 - New York, 1990) was een wereldberoemde Russische schrijver en journalist. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.'De vreemdelinge' werd oorspronkelijk gepubliceerd in 1986.

Specificaties

Nederlands | 9789493186620 | 143 pagina's

Titel De vreemdelinge
Auteur Sergej Dovlatov
Secundaire auteur Annelies de Hertogh
Type materiaal Boek
Uitgave Bleiswijk : Uitgeverij Vleugels, 2022
Overige gegevens 143 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Inostranka. - (c)1986
ISBN 9789493186620
PPN 436109107
Thematrefwoord Emigranten
Taal Nederlands