Theegeheimen
Boek

Theegeheimen ontdek een wereld aan smaken ([2022])/ tekst Richard Schukkink, eindredactie Dille & Kamille, Marjan Minderhoud ; illustraties Yara Francken, Eline van Lindenhuizen

Beschrijving van de herkomst van thee en van verschillende soorten en smaken, met recepten om zelf melanges en bijzondere theevarianten en -gerechten te maken.

Aanwezigheid

Recensie

Een praktisch en informatief boek van Dille & Kamille over de herkomst van thee, met recepten om eigen thee- en kruidenmelanges te maken. 'Theegeheimen' vertelt over de weg die een theeblaadje aflegt van het plukken tot aan het theekopje, over de verschillende 'theelanden' en de mooiste soorten thee. Van Oolong en 'groene thee van de Drakenbron' tot Sencha en Masala Chai: hoe worden ze gemaakt, hoe smaken ze, en wat is precies het verschil tussen 'echte' thee en een infusie van kruiden, bloemen of vruchten? 'Theegeheimen' is helder, vrolijk en zeer toegankelijk geschreven, met recepten voor onder andere ijsthee, latte en verschillende feestdrankjes, maar ook voor gerechten met thee als verrassend ingrediënt. Voor de echte theeliefhebber. Met foto's en illustraties in kleur en zwart-wit.

Specificaties

Nederlands | 9789083185057 | 96 pagina's

Titel Theegeheimen : ontdek een wereld aan smaken
Auteur Richard Schukkink
Instelling /Dille & Kamille
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Blue in Green Publishing, [2022]
Overige gegevens 96 pagina's - illustraties - 25 cm
ISBN 9789083185057
PPN 434167843
Rubriekscode 678.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Thee
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Thee