Hommage
Boek

Hommage 50 mosselrecepten voor eenvoudige bereidingen ([2022])/ Sergio Herman, teksten: Gilles van der Loo, Sergio Herman en Niquè van den Tillaart ; sfeerfotografie: Kris Vlegels en Chantal Arnts, privé-archief Sergio Herman ; foodfotografie: Kris Vlegels

Kookboek met vijftig recepten voor gemarineerde, gekookte, gestoomde en gebakken mosselen van de bekende Zeeuwse chefkok.

Aanwezigheid

Recensie

Een kookboek met vijftig mosselrecepten van chef-kok Sergio Herman. De geuren en smaken uit zijn jeugd in visrestaurant Oud Sluis draagt Sergio Herman tot op de dag van vandaag met zich mee, en de mossel is daarbij het diepst verankerd in zijn herinnering. Door verschillende basistechnieken toe te passen, leert de lezer van 'Hommage' veel meer dan de klassieke gekookte mosselen met frites op tafel te zetten. Met vijftig recepten voor gemarineerde, gekookte, gestoomde en gebakken mosselen, neigend naar alle windstreken, klassiek en modern, aangevuld met cultuurhistorische achtergrondverhalen. 'Hommage' is in een heldere, aansprekende stijl geschreven en bevat sfeervolle kleurenfoto's. Sergio Herman (1970) is een Zeeuwse chef-kok, culinair ondernemer en de man achter diverse sterrenrestaurants waaronder Oud Sluis, waarvoor hij drie Michelinsterren bemachtigde. Hij maakte diverse kookboeken, tv-programma's en heeft een eigen servieslijn.

Specificaties

Nederlands | 9789038811420 | 253 pagina's

Titel Hommage : 50 mosselrecepten voor eenvoudige bereidingen
Auteur Sergio Herman
Secundaire auteur Gilles van der Loo ; Kris Vlegels
Afbeeldingen
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Nijgh & Van Ditmar, [2022]
Overige gegevens 253 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789038811420
PPN 435621653
Rubriekscode 629.71
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mosselrecepten
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Schelpdierrecepten