Borre en de hongerige parasol
Boek

Borre en de hongerige parasol ([2022])/ door Jeroen Aalbers, met illustraties van Stefan Tijs

Het is heel warm. Borre wil een parasol openklappen. Maar hij raakt verstrikt in het touw van de parasol en komt vast te zitten. Kan Pluisdier hem bevrijden? Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het is heel warm. Borre besluit een parasol open te klappen, zodat hij en Pluisdier in de schaduw kunnen zitten. Maar hij raakt verstrikt in het touw van de parasol en komt vast te zitten. Kan Pluisdier hem bevrijden? Dit boekje is bestemd voor groep nul, kinderen die binnenkort naar de basisschool gaan. Het taalgebruik past bij de doelgroep. Het verhaal stelt weinig voor, waardoor het niet uitnodigt tot herhaaldelijk voorlezen. Op elke rechterpagina staat een bladvullende, wat fletse tekening, passend bij de tekst. Borre een wat vreemd, katachtig kind. De drie vragen op de laatste pagina zijn bedoeld om de taalontwikkeling extra te stimuleren. Stevig uitgevoerd, met gekleurde omslagillustratie van Borre en Pluisdier met een open parasol. Er zijn sterkere uitgaven die taalontwikkeling stimuleren. Eerder verschenen onder de titel 'Pluisdier en de hongerige parasol' (2010). Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089223135

Titel Borre en de hongerige parasol
Auteur Jeroen Aalbers
Secundaire auteur Stefan Tijs
Type materiaal Boek
Uitgave [Zoetermeer] : [Borre Educatief bv], [2022]
Overige gegevens 25 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke titel: Pluisdier en de hongerige parasol. - Zoetermeer : Pica Educatief, (c)2010. - (De gestreepte boekjes)
ISBN 9789089223135
PPN 437034194
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Borre leesclub. Groep 0
Boek

Borre leesclub. Groep 0 (2015-...)

vol. juli
Uitgeleend