De fietser op de hei
Boek

De fietser op de hei scenario's en bewijs in de zaak tegen Jos B. (2022)/ Peter J. van Koppen, Robert Horselenberg, Leonie M. Ebbekink

Beschrijving en analyse van het onderzoek naar de moord op de 11-jarige Nicky Verstappen op de Limburgse Brunssummerheide in 1998 en de veroordeling van Jos B. in 2022.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek over onderzoek in de kindermoordzaak op Nicky Verstappen in 1998. De 11-jarige Nicky Verstappen kwam om het leven tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide in Limburg. Op 28 januari 2022 is door het Hof 's-Hertogenbosch Jos B. veroordeeld in deze zaak voor ontvoering en misbruik met dood als gevolg. Het boek biedt informatie over mogelijke scenario's en bewijzen in de zaak tegen de veroordeelde. Beschreven wordt het verloop van het onderzoek, waarin na een problematisch begin door de politie veel bewijs is verzameld. Hoewel in het arrest van het hof maar een deel van het bewijs is opgenomen, analyseert het boek al het relevante bewijs in de zaak tegen Jos B. Informatief, nuchter en relatief toegankelijk geschreven. Met illustraties.Prof. dr. Peter J. van Koppen (Haarlem, 1953) is emeritus hoogleraar rechtspsychologie aan de rechtenfaculteiten van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit Maastricht.Dr. Robert Horselenberg is universitair hoofddocent rechtspsychologie aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Maastricht.Mr. Leonie M. Ebbekink is manager juridische zaken en compliance in het internationale bedrijfsleven. Voordien was zij jarenlang senior associate bij een Nederlands advocatenkantoor.

Specificaties

Nederlands | 9789462362291 | 236 pagina's

Titel De fietser op de hei : scenario's en bewijs in de zaak tegen Jos B.
Auteur Peter J. van Koppen
Secundaire auteur Robert Horselenberg ; Leonie M. Ebbekink
Type materiaal Boek
Uitgave Den Haag : Boom criminologie, 2022
Overige gegevens 236 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789462362291
PPN 436171090
Rubriekscode 395.42
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zaak Nicky Verstappen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Strafprocessen