Raf en Rosie
Boek

Raf en Rosie (2022)/ Olivier Dunrea , vertaling [uit het Engels]: J.H. Gever

Gansjes Raf en Rosie zijn dikke vrienden. Ze zijn dol op water en zwemmen het liefst de hele dag in de vijver. Maar op een dag is het water bevroren. Kunnen ze er nu nog wel spelen? Vierkant kartonnen prentenboek met eenvoudige aquarellen in rustige kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Vierkant formaat kartonboekje uit de serie 'Gonnie en haar vriendjes' die bestaat uit nog elf andere boekjes*. In het universum van de gansjes Gonnie, Gijsje en Ollie maken we kennis met Raf en Rosie. Die twee gansjes zijn dol op water. Ze duiken graag en zwemmen door weer en wind. Maar dan op een dag is de vijver ineens hard. Rosie tikt met haar snavel op het ijs. Raf tikt er met zijn voet op. Dan weet Rosie het opeens: ijs! Samen ontdekken ze hoe je daarop kunt spelen en dat ze dol zijn op water, ook als het bevroren is! Het boek is door zijn bescheiden formaat ook voor jongere kinderen goed hanteerbaar. De fijne pentekeningen gecombineerd met aquarel zijn in dit boekje van iets meer achtergrond voorzien, waardoor de verschillende weertypes beter tot hun recht komen. Daarnaast zit er opnieuw veel humor in de prenten. De tekst is in een vrij groot, schreefloos lettertype weergegeven. De korte, duidelijke zinnen sluiten goed aan bij de beoogde doelgroep. Hardkartonnen prentenboekje. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025776572

Titel Raf en Rosie
Auteur Olivier Dunrea
Secundaire auteur J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie 2de druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2022
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie 1e druk: 2018 - Vertaling van: Ruby & Rufus : love the water. - New York : Houghton Mifflin Books for Children, (c)2018
ISBN 9789025776572
PPN 435392638
Thematrefwoord Spelen ; Water ; Vriendschap
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Gonnie & vriendjes
Boek

Gonnie & vriendjes (2004-...)

vol.
Uitgeleend
Olivier Dunrea